Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" cāļa filejas steiks Zaļumu marinādē
400 g
Romiešu salāti
200 g
Ķiršu tomāti
400 g
Cietais siers
20 g
Maizes graudiņi
50 g
MĒRCEI
Anšovu fileja
70 g
Sojas mērce
18 g
Citrons
1 gab.
Ķiploks
1 daiviņa
Dižonas sinepes
8 g
Pagatavošana
- Vistas filejas steikus no abām pusēm apcep 4 minūtes. Noņem no pannas un sagriež šķēlēs.
- Pagatavo mērci. Blenderī liek anšovus, sojas mērci, ķiploku un sinepes. Sablendē viendabīgā masā un pievieno majonēzei. Pievieno 1 ēdamkaroti citronu sulas.
- Salātlapas sagriež lielos gabalos un izmaisa ar mērci.
- Tomātus sagriež uz pusēm un pievieno salātiem.
- Uz šķīvja kārto salātu lapas ar tomātiem, pa virsu liek sagrieztos vistas filejas steikus un maizes grauzdiņus. Uzrīvē cieto sieru.
- Gatavo gudri - ja no iepriekšējās maltītes palikusi neapēsta vistas fileja, to var izmantot salātu pagatavošanā.