Ķekavas Cēzara salāti

Recipe

Ķekavas Cēzara salāti

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Sastāvdaļas

"Ķekava" cāļa filejas steiks Zaļumu marinādē

400 g

Romiešu salāti

200 g

Ķiršu tomāti

400 g

Cietais siers

20 g

Maizes graudiņi

50 g

MĒRCEI

Anšovu fileja

70 g

Sojas mērce

18 g

Citrons

1 gab.

Ķiploks

1 daiviņa

Dižonas sinepes

8 g

Pagatavošana

  • Vistas filejas steikus no abām pusēm apcep 4 minūtes. Noņem no pannas un sagriež šķēlēs.
  • Pagatavo mērci. Blenderī liek anšovus, sojas mērci, ķiploku un sinepes. Sablendē viendabīgā masā un pievieno majonēzei. Pievieno 1 ēdamkaroti citronu sulas.
  • Salātlapas sagriež lielos gabalos un izmaisa ar mērci.
  • Tomātus sagriež uz pusēm un pievieno salātiem.
  • Uz šķīvja kārto salātu lapas ar tomātiem, pa virsu liek sagrieztos vistas filejas steikus un maizes grauzdiņus. Uzrīvē cieto sieru.

Romiešu lapu salāti ar grilētu cāļa filejas steiku Zaļumu marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Pašgatavots humuss ar cāļa filejas steiku 4 gadalaiku marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Grilētu šampinjonu sacepums ar cāļa filejas steiku BBQ marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

20 min

pot

2 pers.

Cāļa filejas steiks BBQ marinādē ar zemeņu salsu

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ievas receptes”.

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Steiks 4 gadalaiku marinādē ar apelsīnu mērci

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ievas receptes”.

pot

20 min

pot

2 pers.