Ķekavas Cēzara salāti

Recipe

Ķekavas Cēzara salāti

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Sastāvdaļas

"Ķekava" cāļa filejas steiks Zaļumu marinādē

400 g

Romiešu salāti

200 g

Ķiršu tomāti

400 g

Cietais siers

20 g

Maizes graudiņi

50 g

MĒRCEI

Anšovu fileja

70 g

Sojas mērce

18 g

Citrons

1 gab.

Ķiploks

1 daiviņa

Dižonas sinepes

8 g

Pagatavošana

  • Vistas filejas steikus no abām pusēm apcep 4 minūtes. Noņem no pannas un sagriež šķēlēs.
  • Pagatavo mērci. Blenderī liek anšovus, sojas mērci, ķiploku un sinepes. Sablendē viendabīgā masā un pievieno majonēzei. Pievieno 1 ēdamkaroti citronu sulas.
  • Salātlapas sagriež lielos gabalos un izmaisa ar mērci.
  • Tomātus sagriež uz pusēm un pievieno salātiem.
  • Uz šķīvja kārto salātu lapas ar tomātiem, pa virsu liek sagrieztos vistas filejas steikus un maizes grauzdiņus. Uzrīvē cieto sieru.
  • Gatavo gudri - ja no iepriekšējās maltītes palikusi neapēsta vistas fileja, to var izmantot salātu pagatavošanā.

Receptes

Romiešu lapu salāti ar grilētu cāļa filejas steiku Zaļumu marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Pašgatavots humuss ar cāļa filejas steiku 4 gadalaiku marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Grilētu šampinjonu sacepums ar cāļa filejas steiku BBQ marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

20 min

pot

2 pers.

Cāļa filejas steiks BBQ marinādē ar zemeņu salsu

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ievas receptes”.

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Steiks 4 gadalaiku marinādē ar apelsīnu mērci

Receptes tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ievas receptes”.

pot

20 min

pot

2 pers.