“Ķekava” nagetu un bumbiņu uzkodas

Recipe

“Ķekava” nagetu un bumbiņu uzkodas

pot

30 min

pot

4 pers.

pot

Viegli

Cāļa filejas nageti  un kraukšķu bumbiņas būs perfekta ballītes uzkoda, kas patiks gan lieliem, gan maziem.

Sastāvdaļas

KLASISKAJIEM NAGETIEM

"Ķekava" cāļa filejas nageti

1 iepakojums

Marinēti mazie gurķīši

100 g

Kūpināta paprika

1 ēdamkarote

Majonēze

150 g

Sāls, pipari

pēc garšas

SIERA NAGETIEM

"Ķekava" cāļa filejas nageti ar sieru

1 iepakojums

Sīpoli

300 g

Brūnais cukurs

30 g

Balzāmetiķis

15 g

Zaļās olīvas bez kauliņa

160 g

Sāls, pipari

pēc garšas

BUMBIŅĀM

"Ķekava" cāļa filejas Kraukšķu bumbiņas

1 iepakojums

Krēmsiers ar lociņiem

150 g

Loki

20 g

Ķiršu tomāti

150 g

Pagatavošana

  • Pagatavo nagetus un bumbiņas. Sakarsētā pannā ar olīveļļu apcep produktus, līdz tie ir zeltaini brūni no visām pusēm. Noņem no pannas un nedaudz atdzesē.
  • Majonēzi sajauc kopā ar kūpinātu papriku. Pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams.
  • Sīpolus nomizo un sagriež žuljēnā. Liek sakarsētā pannā ar olīveļļu. Apcep, līdz tie kļuvuši brūni. Pievieno cukuru, šķipsnu sāls un etiķi. Apcep vēl 5 minūtes un noņem no pannas.
  • Lociņus smalki sagriež. No krēmsiera izveido bumbiņas, ko apviļā lociņos. Tomātus pārgriež uz pusēm.
  • Klasiskajiem nagetiem virsū liek pagatavoto majonēzi un gurķīti. Sasprauž kopā ar kociņu.
  • Siera nagetiem virsū liek sīpolus, pa virsu olīvas un sasprauž ar kociņu.
  • Bumbiņām virsū liek pusi tomāta un krēmsiera bumbiņu. Sasprauž kopā ar kociņu.

Receptes

Cāļa fileja ar auzu klijām

Veselīga dzīvestsila entuziaste Elizabete Valujeva gatavo veselīgu maltīti. Sadarbībā ar “Māmiņu klubs”.

pot

25 - 30 min

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cepti cāļa stilbi ar rudens dārzeņiem un brūkleņu mērci

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Dārzeņu un pupiņu sautējums ar kūpinātām cepamdesiņām

Sātīgs  un rudenīgs sautējums ar  dārzeņiem, pupiņān un kūpinātām cepamdesiņām.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Tarte ar rudens dārzeņiem un kūpinātu vistu

pot

60 min

pot

4 pers.