“Ķekava” nagetu un bumbiņu uzkodas

Recipe

“Ķekava” nagetu un bumbiņu uzkodas

pot

30 min

pot

4 pers.

pot

Viegli

Cāļa filejas nageti  un kraukšķu bumbiņas būs perfekta ballītes uzkoda, kas patiks gan lieliem, gan maziem.

Sastāvdaļas

KLASISKAJIEM NAGETIEM

"Ķekava" cāļa filejas nageti

1 iepakojums

Marinēti mazie gurķīši

100 g

Kūpināta paprika

1 ēdamkarote

Majonēze

150 g

Sāls, pipari

pēc garšas

SIERA NAGETIEM

"Ķekava" cāļa filejas nageti ar sieru

1 iepakojums

Sīpoli

300 g

Brūnais cukurs

30 g

Balzāmetiķis

15 g

Zaļās olīvas bez kauliņa

160 g

Sāls, pipari

pēc garšas

BUMBIŅĀM

"Ķekava" cāļa filejas Kraukšķu bumbiņas

1 iepakojums

Krēmsiers ar lociņiem

150 g

Loki

20 g

Ķiršu tomāti

150 g

Pagatavošana

  • Pagatavo nagetus un bumbiņas. Sakarsētā pannā ar olīveļļu apcep produktus, līdz tie ir zeltaini brūni no visām pusēm. Noņem no pannas un nedaudz atdzesē.
  • Majonēzi sajauc kopā ar kūpinātu papriku. Pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams.
  • Sīpolus nomizo un sagriež žuljēnā. Liek sakarsētā pannā ar olīveļļu. Apcep, līdz tie kļuvuši brūni. Pievieno cukuru, šķipsnu sāls un etiķi. Apcep vēl 5 minūtes un noņem no pannas.
  • Lociņus smalki sagriež. No krēmsiera izveido bumbiņas, ko apviļā lociņos. Tomātus pārgriež uz pusēm.
  • Klasiskajiem nagetiem virsū liek pagatavoto majonēzi un gurķīti. Sasprauž kopā ar kociņu.
  • Siera nagetiem virsū liek sīpolus, pa virsu olīvas un sasprauž ar kociņu.
  • Bumbiņām virsū liek pusi tomāta un krēmsiera bumbiņu. Sasprauž kopā ar kociņu.

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cepti cāļa stilbi ar rudens dārzeņiem un brūkleņu mērci

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Dārzeņu un pupiņu sautējums ar kūpinātām cepamdesiņām

Sātīgs  un rudenīgs sautējums ar  dārzeņiem, pupiņān un kūpinātām cepamdesiņām.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Tarte ar rudens dārzeņiem un kūpinātu vistu

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa šķiņķa šašliks taizemiešu marinādē

Izmēģini jaunu šašlika marinādi austrumu noskaņās.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.