Doktordesas un kartupeļu sacepums

Recipe

Doktordesas un kartupeļu sacepums

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Viegli

Gadu uzsāciet ar pārsteidzoši vienkāršu un sātīgu ēdienu.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" Doktora desa

500 g

Saldie kartupeļi

500 g

Parastie kartupeļi

500 g

Saldais krējums

300 ml

Maasdam siers

200 g

Sāls, pipari

Zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

  • Abu veidu kartupeļus nomizo un liek vārīties sālsūdenī uz 15 minūtēm. Nokāš un nedaudz atdzesē.
  • Kartupeļus un Doktora desu sagriež vienādās šķēlēs.
  • Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu un sāk kārtot sacepumu. Vispirms liek saldo kartupeli, parasto kartupeli un pēc tam Doktora desu. Atkārto ar atlikušajiem kartupeļiem un desu.
  • Visu aplej ar saldo krējumu, pārber ar sarīvētu sieru, sāli un pipariem.
  • Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.
  • Pasniedz ar zaļumiem.

Receptes

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Baraviku gruboto

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī gardā  gruboto jeb grūbu risoto recepte,…

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Biešu zupa ar lēcām un plaucētu olu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī gardā zupas recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

60 min

pot

6 pers.

Griķi ar krēmīgo vistas mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā mērces recepte, pagatavota…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Cāļa fileja ar auzu klijām

Veselīga dzīvestsila entuziaste Elizabete Valujeva gatavo veselīgu maltīti. Sadarbībā ar “Māmiņu klubs”.

pot

25 - 30 min

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.