Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" Doktora desa
500 g
Saldie kartupeļi
500 g
Parastie kartupeļi
500 g
Saldais krējums
300 ml
Maasdam siers
200 g
Sāls, pipari
Zaļumi dekorēšanai
Pagatavošana
- Abu veidu kartupeļus nomizo un liek vārīties sālsūdenī uz 15 minūtēm. Nokāš un nedaudz atdzesē.
- Kartupeļus un Doktora desu sagriež vienādās šķēlēs.
- Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu un sāk kārtot sacepumu. Vispirms liek saldo kartupeli, parasto kartupeli un pēc tam Doktora desu. Atkārto ar atlikušajiem kartupeļiem un desu.
- Visu aplej ar saldo krējumu, pārber ar sarīvētu sieru, sāli un pipariem.
- Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.
- Pasniedz ar zaļumiem.