Sastāvdaļas
“Ķekava" kūpinātās cepamdesiņas Dūmotās
400 g
Burkāni
300 g
Sīpoli
200 g
Tomāti savā sulā
600 g
Konservētas baltās pupiņas
220 g
Konservētas sarkanās pupiņass
220 g
Pētersīļi
10 g
Ķiploks
2 daiviņas
Sāls, pipari
pēc garšas
Pagatavošana
- Burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek sakarsētā pannā ar olīveļļu.
- Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un burkāni viegli apcepušies, pievieno tomātus savā sulā. Samazina uguni un atstāj sautēties ar vāku 15 minūtes.
- Kad burkāni gatavi, pievieno pupiņas, sāli un piparus. Apmaisa un atstāj vēl uz 5 minūtēm ar vāku sautēties.
- Tikmēr uz atsevišķas pannas apcep viegli iegrieztas desiņas. Pievieno sautējumam.
- Pasniedz ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.