Dārzeņu un pupiņu sautējums ar kūpinātām cepamdesiņām

Recipe

Dārzeņu un pupiņu sautējums ar kūpinātām cepamdesiņām

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Sātīgs  un rudenīgs sautējums ar  dārzeņiem, pupiņān un kūpinātām cepamdesiņām.

Sastāvdaļas

“Ķekava" kūpinātās cepamdesiņas Dūmotās

400 g

Burkāni

300 g

Sīpoli

200 g

Tomāti savā sulā

600 g

Konservētas baltās pupiņas

220 g

Konservētas sarkanās pupiņass

220 g

Pētersīļi

10 g

Ķiploks

2 daiviņas

Sāls, pipari

pēc garšas

Pagatavošana

  • Burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek sakarsētā pannā ar olīveļļu.
  • Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un burkāni viegli apcepušies, pievieno tomātus savā sulā. Samazina uguni un atstāj sautēties ar vāku 15 minūtes.
  • Kad burkāni gatavi, pievieno pupiņas, sāli un piparus. Apmaisa un atstāj vēl uz 5 minūtēm ar vāku sautēties.
  • Tikmēr uz atsevišķas pannas apcep viegli iegrieztas desiņas. Pievieno sautējumam.
  • Pasniedz ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.

Cepamdesas Dūmotās ar tomātu un arbūzu salātiem

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.