Cepamdesas Dūmotās ar tomātu un arbūzu salātiem

Recipe

Cepamdesas Dūmotās ar tomātu un arbūzu salātiem

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cepamdesas Dūmotās

500 g

Tomāti

600 g

Arbūzi

500 g

Rabarberu kāti

1-2 gab.

Sarkanais čili

1 gab.

Vidējs sarkanais sīpols

1 gab.

Olīveļļa

3-4 ēdamkarotes

Cukurs

1 ēdamkarote

Ābolu etiķis

2 ēdamkarotes

Comté siers

Pagatavošana

  • Rabarberus un sarkano sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katliņā vāra vieglu cukurūdeni, kam pievieno ābolu etiķi.
  • Kad marināde gatava, viegli atdzesē, pārlej rabarberiem un atstāj ievilkties 10–20 minūtes.
  • Smalki sakapā čili, nokāš marinādi, iemaisa čili pie rabarberiem un sīpoliem, pievieno olīveļļu un pieliek melnos piparus.
  • Liek grilēties cepamdesas. Pa to laiku sagriež tomātus un arbūzu neregulāras formas kodiena izmēra gabalos. Pievieno salsu, visu izmaisa, pasniedz aukstu kopā ar desiņām.
  • Pirms pasniegšanas salātiem pārkaisa mizotu Comté sieru.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas šašliks ar karija ziedkāpostiem

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Skaistie salāti ar vistas girosu un siera čipsiem

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ļoti smalki salāti un man uzreiz nak atmiņā…

pot

15 min

pot

2-3 pers.

Cepti vistas stilbiņi ar siera mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies…

pot

40 - 45 min

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju,…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Es pat īsti nezinu kas tas tāds…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno…

pot

30 min

pot

6 pers.