Cepamdesas Dūmotās ar tomātu un arbūzu salātiem

Recipe

Cepamdesas Dūmotās ar tomātu un arbūzu salātiem

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Izmantotais produkts

Product Image

Sastāvdaļas

Cepamdesas Dūmotās

500 g

Tomāti

600 g

Arbūzi

500 g

Rabarberu kāti

1-2 gab.

Sarkanais čili

1 gab.

Vidējs sarkanais sīpols

1 gab.

Olīveļļa

3-4 ēdamkarotes

Cukurs

1 ēdamkarote

Ābolu etiķis

2 ēdamkarotes

Comté siers

Pagatavošana

  • Rabarberus un sarkano sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katliņā vāra vieglu cukurūdeni, kam pievieno ābolu etiķi.
  • Kad marināde gatava, viegli atdzesē, pārlej rabarberiem un atstāj ievilkties 10–20 minūtes.
  • Smalki sakapā čili, nokāš marinādi, iemaisa čili pie rabarberiem un sīpoliem, pievieno olīveļļu un pieliek melnos piparus.
  • Liek grilēties cepamdesas. Pa to laiku sagriež tomātus un arbūzu neregulāras formas kodiena izmēra gabalos. Pievieno salsu, visu izmaisa, pasniedz aukstu kopā ar desiņām.
  • Pirms pasniegšanas salātiem pārkaisa mizotu Comté sieru.

Receptes

Dārzeņu un pupiņu sautējums ar kūpinātām cepamdesiņām

Sātīgs  un rudenīgs sautējums ar  dārzeņiem, pupiņān un kūpinātām cepamdesiņām.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.