Cāļu spārnu iesmiņi ar kartupeļiem

Recipe

Cāļu spārnu iesmiņi ar kartupeļiem

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Sastāvdaļas

Cāļu pusspārni "Lieliskie"

500 g

Citroni

2 gab.

Kartupeļi

800 g

Sāls, pipari, timiāna zariņi, olīveļļa

Pagatavošana

  • Kartupeļus ar mizu sālsūdenī vāra apmēram 10 minūtes pusgatavus, nokāš, nedaudz padzesē, nomizo un pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās.
  • Liek cepampannā kopā ar timiānu un ķiplokiem, pārkaisa sāli un piparus, pārlaista eļļu. Kartupeļus ar rokām labi apviļā maisījumā, lai tie viscaur ir pārklāti.
  • Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā apgrozot cep skaisti brūnus
  • Marinētos cāļu pusspārnus sasprauž uz iepriekš ūdenī izmērcētiem koka iesmiņiem, pa starpām pēc patikas uzspraužot citrona šķēles
  • Iesmiņus liek sakarsētā grilā, krāsnī vai pannā sakarsētā eļļā apgrozot izcep
  • Pasniedz kopā ar  ceptajiem kartupeļiem ar citrona daiviņām. Klāt var pagatavot mērci, sajaucot sadrupinātu fetas sieru ar jogurtu un nedaudz citrona sulas.

Receptes

Vistas spārniņi ar sparģeļiem

Pavasarīga recepte grila sezonas ieskandināšanai.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.