Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļu pusspārni "Lieliskie"
500 g
Citroni
2 gab.
Kartupeļi
800 g
Sāls, pipari, timiāna zariņi, olīveļļa
Pagatavošana
- Kartupeļus ar mizu sālsūdenī vāra apmēram 10 minūtes pusgatavus, nokāš, nedaudz padzesē, nomizo un pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās.
- Liek cepampannā kopā ar timiānu un ķiplokiem, pārkaisa sāli un piparus, pārlaista eļļu. Kartupeļus ar rokām labi apviļā maisījumā, lai tie viscaur ir pārklāti.
- Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā apgrozot cep skaisti brūnus
- Marinētos cāļu pusspārnus sasprauž uz iepriekš ūdenī izmērcētiem koka iesmiņiem, pa starpām pēc patikas uzspraužot citrona šķēles
- Iesmiņus liek sakarsētā grilā, krāsnī vai pannā sakarsētā eļļā apgrozot izcep
- Pasniedz kopā ar ceptajiem kartupeļiem ar citrona daiviņām. Klāt var pagatavot mērci, sajaucot sadrupinātu fetas sieru ar jogurtu un nedaudz citrona sulas.