Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Recipe

Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cāļa pusspārni Gardie

1 kg

Romiešu salāti

1-2 galviņas

Ķiploks

1 daiviņa

Grieķu jogurts

200 g

Dilles

1 buntīte

Rīvēts cietais siers

100 g

Baltmaize (nesagriezta)

1/2 kukulis

Pagatavošana

  • Nomizo ķiploka daiviņu, ko sarīvē vai smalki sasmalcina. Notīra no kātiem dilles un smalki sakapā.
  • Dilles un ķiplokus samaisa ar jogurtu, pieber sāli pēc garšas.
  • Ar rokām saplūc maizi kodiena izmēra gabalos, nomazgā salātus, nogriež sakni un sadala ar rokām vidēja izmēra gabalos.
  • Liek grilēties pusspārnus.
  • Izklāj uz folijas maizi, apslaka ar olīveļļu un liek apgrauzdēties uz grila, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
  • Kad spārni gatavi, sajauc romiešu lapas ar jogurtu un grauzdēto maizi, beigās piejauc cieto sieru, apmaisa un pasniedz.

Cāļu spārnu iesmiņi ar kartupeļiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.