Vistas spārniņi ar sparģeļiem

Recipe

Vistas spārniņi ar sparģeļiem

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Pavasarīga recepte grila sezonas ieskandināšanai.

Sastāvdaļas

"Ķekava" marinēti cāļa pusspārni Gardie

1kg

Mazie sparģeļi

800 g

Citroni

2 gab.

Olīveļļa

3 ēdamkarotes

Ābolu etiķis

1 ēdamkarote

Bazilika pesto

80 g

Jūras sāls, pipari

pēc garšas

Zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

  • Spārniņus liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
  • Tikmēr notīra sparģeļus un sagatavo vieglu marinādi.
  • Bļodā liek olīveļļu, ābolu etiķi, no 1 citrona norīvētu mizu un izspiestu sulu, sāli un piparus pēc garšas. Pievieno sparģeļus un atstāj uz 10 minūtēm.
  • Kad spārniņi gandrīz gatavi, uz pannas tiem pievieno sparģeļus kopā ar plāni sagrieztām citrona šķēlēm. Liek atpakaļ krāsnī uz 7 minūtēm.
  • Pasniedz ar bazilika pesto un zaļumiem.

Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Cāļu spārnu iesmiņi ar kartupeļiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.