Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Vesels cālis
1
Marinādei:
Teriyaki mērce
Medus
Zivju mērce
Sojas mērce
Nomizota ingvera sakne, sarīvēta
Lielas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
4
Laima miziņas, smalki sarīvēta
1
Laima sula
1/2
Asais piparu pulveris
1/4 tējk.
Sezama eļļa
20 ml
Jūras sāls
pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari
pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas
- Iesmērē ar marinādi vistu gan no ārpuses, gan no iekšpuses
- Liec bļodā vai maisā un atstāj uz pāris stundām, lai iemarinējas
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu
- Liec vistu čuguna pannā ar vāku, pārlej ar marinādes šķidrumu un liec krāsnī cepties uz 1,5 h
- Noņem vāku un pacep, līdz gaļa kļūst zeltaina
- Izņem ārā un pasniedz