Aijas Vītoliņas vistas cepetis

Recipe

Aijas Vītoliņas vistas cepetis

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Pasniedz ar austrumnieciskiem citrona rīsiem vai dzelteniem rīsiem, kas iekrāsoti ar kurkumu, vai ceptiem asiem dārzeņiem, kam mērcei izmantota tā pati marināde.

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Vesels cālis

1

Medus

1 ēdamkarote

Citrons

1

Citrons

sagriezts ripiņās

Citrona sula

1 gab.

Svaigs sarīvēts ingvers

2 ēdamkarotes

Sojas mērce

3 ēdamkarotes

Kajenas pipari

1 tējkarote

Pagatavošana

  • Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas: 1 citrona sulu, 1 citronu sagrieztu ripiņās, sojas mērci, sarīvētu ingvera sakni, ingvera pulveri, kajenas piparus, medu
  • Maisa, līdz medus izkusis.
  • Ar iegūto marinādi ierīvē vistu un liek cepammaisā cepties 1 h.

Receptes

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Pildīts cālis ar zaļumiem un kausēto sieru

pot

60 min

pot

4 pers.

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma,…

pot

1 diena

pot

4 pers.

Austrumu cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Sāļais krēms „Putas”

Sāļais krēms būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

pot

60 min