Kurš mūsdienās gan nepazīst vārdu savienojumu “Hot – dog” !? Jā, karstais suns. Kāpēc tieši šādi nosaukta cīsiņmaize? To droši vien var pastāstīt vācieši vai amerikāņi. Jo tieši no Vācijas uz ASV atsceļoja šī vienkāršā ēdiena pagatavošanas recepte, kas tieši tur strauji ieguva steidzīgo amerikāņu atzinību. “Karsto suņu” tirdzniecības ratiņi piepildīja ASV štatus.
Īpašu popularitāti hotdogi iekaroja Čikāgā. Tos gribēja nogaršot ikviens, sākot ar avīžu tirgotāju un beidzot ar bankas darbinieku, lai gan tajā laikā hotdogs tika uzskatīts par mazturīgo ļautiņu ēdienu. Taču šis uzskats ātri pagaisa. Tas notika vairāk kā pirms 100 gadiem. Hotdoga pagatavošanas nianses reģionāli atšķiras. Katrā no ASV štatiem tos gatavo citādi. Īpaši jāizceļ Ņujorkas un jau minētās Čikāgas hotdogus.
Visus šos gadus ielu tirdzniecība iekaroja savu popularitāti visā pasaulē. Un protams, “Hot Dog” kā ātrās ēdināšanas produkts savu uzvaras gājienu turpina arī pie mums. No tipiska “ielu” ēdiena “Karstais suns” ir kļuvis par mājas un bieži vien pat par ballīšu ēdienu.
Un tas tiešām ir ērti. Paņem cīsiņu – Hop, uzsildi, vai uzcep. Zinu, daudzi priekšroku dod vārītiem cīsiņiem, tajā gadījumā uzvāri to. Kamēr cīsiņš paaugstina savu temperatūru, sagatavo mīkstu, svaigu un garenas formas maizi. Atrod mērci un piemeklē sastāvdaļas.
Ko ielikt HotDogā?
Izmantojamās sastāvdaļas ierobežo tikai tava gaume un fantāzija. Sinepes , kečupu , sīpolus, majonēzi , sajauc salātus ar majonēzi , pieber sieru, ieliec čili , olīvas vai kāpostus. Improvizē un pagatavo savu īpašo “Karsto suni”. Zinu, daudzi teiks, ne visi cīsiņi der šī ēdiena pagatavošanā.
Piekrītu! Šeit svarīga ir ne tikai paša cīsiņa kvalitāte, bet arī izmērs! Kārtīga “HotDoga”pagatavošanai vajadzēs arī kārtīgu cīsiņu!
Un par to ir parūpējusies putnu fabrika Ķekava. Ieskaties veikalu plauktos, tie jau tur ir atrodami. Lieliskas kvalitātes un kas svarīgi, pareizā izmēra cīsiņi. Es izmēģināju, man garšoja.
Links uz recepti pieejams ŠEIT
Lai izdodas!
Foto: www.fotofabrika.lv