Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" marinēti cāļa pusspārni Gardie
1kg
Mazie sparģeļi
800 g
Citroni
2 gab.
Olīveļļa
3 ēdamkarotes
Ābolu etiķis
1 ēdamkarote
Bazilika pesto
80 g
Jūras sāls, pipari
pēc garšas
Zaļumi dekorēšanai
Pagatavošana
- Spārniņus liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
- Tikmēr notīra sparģeļus un sagatavo vieglu marinādi.
- Bļodā liek olīveļļu, ābolu etiķi, no 1 citrona norīvētu mizu un izspiestu sulu, sāli un piparus pēc garšas. Pievieno sparģeļus un atstāj uz 10 minūtēm.
- Kad spārniņi gandrīz gatavi, uz pannas tiem pievieno sparģeļus kopā ar plāni sagrieztām citrona šķēlēm. Liek atpakaļ krāsnī uz 7 minūtēm.
- Pasniedz ar bazilika pesto un zaļumiem.