Uzkodu salāti ar kūpinātiem cāļa stilbiem

Recipe

Uzkodu salāti ar kūpinātiem cāļa stilbiem

pot

20 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Kūpināti cāļu stilbiņi

2 gab.

Šampinjoni

200 g

Sīpols

1 neliels gab.

Vīnogas

200 g

Ābols

1 gab.

Balzametiķis

2-3 ēdk.

Medus

1 ēdk.

Sāls, pipari, nedaudz salātlapiņu, balzamiko krēms, olīveļļa

Pagatavošana

  • Sēnes sagriež 4 daļās, sakarsētā eļļā apcep, pārkaisa sāli un piparus.
  • Cāļa stilbiņu gaļu sagriež mazos gabaliņos.
  • Vīnogas pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, sīki sagriež ābolu.
  • Sasmalcina sīpolu, sajauc ar balzametiķi, medu, sāli un pipariem.
  • Mērci pārlej visām sagrieztajām sastāvdaļām, pievienojot arī sīkas salātlapiņas.
  • Salātus liek karotēs vai pasniedz uz salātlapām, pārlaista balzamiko krēmu.

Meksikāņu salbutes ar kūpinātu cāli

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

pot

6 pers.