Meksikāņu salbutes ar kūpinātu cāli

Recipe

Meksikāņu salbutes ar kūpinātu cāli

pot

20 min

pot

6 pers.

pot

Viegli

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Tortiljas

1 iepak.

Kūpināti cāļu stilbi

6 gab.

Mazie tomātiņi

300 g

Sīpols

1 gab.

Ķiploka daiviņas

4 gab.

Baltvīna etiķis

1/4 glāze

Avokado

2 gab.

Sāls, pipari, šķipsniņa kaltētu čili pārslu, olīveļļa, pāris salātlapas, koriandra lapiņas

Pagatavošana

  • Kūpinātos cāļu stilbiņus no kaula atgriež slaidās šķēlēs.
  • Tomātiņus pārgriež uz pusēm vai 4 daļās, sīpolu un ķiplokus sasmalcina.
  • Sagrieztos sīpolus un ķiplokus sakarsētā eļļā apcep, iemaisa raudeni, sāli, piparus un čili pārslas, maisot cep, līdz sāk smaržot.
  • Iemaisa sagrieztos tomātiņus, pielej etiķi, nedaudz pasautē, līdz šķidrums iztvaiko.
  • Pievieno un izkarsē kūpināto cāļu stilbiņu gaļu.
  • Tortiljas uz grila vai sausā pannā apgrozot uzsilda, virsū liek cepto maisījumu ar kūpinājumu, pievieno avokado šķēlītes, sagrieztas salātlapas un koriandru.

Uzkodu salāti ar kūpinātiem cāļa stilbiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

pot

4 pers.