Tvaicēta maizīte ar cāļa šķiņķu iesmiņu Ķimeņu marinādē un korejiešu burkāniem

Recipe

Tvaicēta maizīte ar cāļa šķiņķu iesmiņu Ķimeņu marinādē un korejiešu burkāniem

pot

1,5 - 2h

pot

2 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Renārs Purmalis

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Anete Rūķe

Sastāvdaļas

"Ķekava" cāļa šķiņķu iesmiņi Ķimeņu marinādē

1

Korejiešu burkāni

Lociņi

Čili

Sastāvdaļas maizītēm

Milti

280 gr

Sausais raugs

6 gr

Sāls

1/2 tējkarotes

Cepamais pulveris

1/2 tējkarotes

Pūdercukurs

15 gr

Trekns piens

160 gr

Sastāvdaļas majonēzei

Olu dzeltenumi

2

Sinepes

1 tējkarote

Ķiploks

1/2 daiviņas

Vusteras mērce

1 tējkarote

Hoisin mērce

1 ēdamkarote

Eļļa

150 gr

Citrona sula

no 1/4 daļas citrona

Pagatavošana

  • Pagatavo maizītes. Sajauc siltu pienu ar raugu un pūdercukuru, un ļauj raugam iedarboties. Tālāk sajauc visas sastāvdaļas kopā, un atstāj mīklu raudzēties uz 1 stundu siltā vietā.
  • Veido mazas mīklas bumbiņas, izrullē apaļus plācenīšus, pārloka uz pusēm, un atstāj vēl raudzēties uz 30 minūtēm. Tad tvaicē tvaika katliņā 10 minūtes.
  • Pagatavo majonēzi. Olu dzeltenumus, sinepes, ķiploka daiviņu, Vusteras un Hoisin mērci liek blenderī un kuļot lēnām lej klāt eļļu. Pievieno citronu sulu un ēdamkaroti auksta ūdens, lai majonēze ir krēmīgāka.
  • Cep cāļa šķiņķus uz grila, tos liek gua bao maizītē, kurā liek majonēzi un korejiešu burkānus.

Lavašā ietīti cāļu iesmiņi Zaļumu marinādē ar tecināta krējuma mērci

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.