Lavašā ietīti cāļu iesmiņi Zaļumu marinādē ar tecināta krējuma mērci

Recipe

Lavašā ietīti cāļu iesmiņi Zaļumu marinādē ar tecināta krējuma mērci

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Renārs Purmalis

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Anete Rūķe

Sastāvdaļas

"Ķekava" cāļu filejas iesmiņi Zaļumu marinādē

1

Kviešu milti

100 gr

Ūdens

100 gr

Sāls

2 gr

Čili pipars, sagriezts strēmelītēs

1

Laims un citrons

Pāris daiviņas

Skābais krējums

150 gr

Pagatavošana

  • Iepriekšējā vakarā uz sietiņa un marles uzliek krējumu, lai pa nakti iztek liekais šķidrums. Tā krējumu var padarīt daudz biezāku un treknāku.
  • Pagatavo mīklu - sajauc miltus ar ūdeni un kārtīgi izmīca, tad atpūtina 30 minūtes.
  • Pēc tam izrullē apaļus mīklas plāceņus aptuveni 20–30 cm/dm un cep uz pannas.
  • Iekšā pilda svaigi grilētus cāļu filejas iesmus.

Tvaicēta maizīte ar cāļa šķiņķu iesmiņu Ķimeņu marinādē un korejiešu burkāniem

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Renārs Purmalis Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Anete Rūķe

pot

1,5 - 2h

pot

2 pers.