Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" cāļa šķiņķu iesmiņi Ķimeņu marinādē
1
Korejiešu burkāni
Lociņi
Čili
Sastāvdaļas maizītēm
Milti
280 gr
Sausais raugs
6 gr
Sāls
1/2 tējkarotes
Cepamais pulveris
1/2 tējkarotes
Pūdercukurs
15 gr
Trekns piens
160 gr
Sastāvdaļas majonēzei
Olu dzeltenumi
2
Sinepes
1 tējkarote
Ķiploks
1/2 daiviņas
Vusteras mērce
1 tējkarote
Hoisin mērce
1 ēdamkarote
Eļļa
150 gr
Citrona sula
no 1/4 daļas citrona
Pagatavošana
- Pagatavo maizītes. Sajauc siltu pienu ar raugu un pūdercukuru, un ļauj raugam iedarboties. Tālāk sajauc visas sastāvdaļas kopā, un atstāj mīklu raudzēties uz 1 stundu siltā vietā.
- Veido mazas mīklas bumbiņas, izrullē apaļus plācenīšus, pārloka uz pusēm, un atstāj vēl raudzēties uz 30 minūtēm. Tad tvaicē tvaika katliņā 10 minūtes.
- Pagatavo majonēzi. Olu dzeltenumus, sinepes, ķiploka daiviņu, Vusteras un Hoisin mērci liek blenderī un kuļot lēnām lej klāt eļļu. Pievieno citronu sulu un ēdamkaroti auksta ūdens, lai majonēze ir krēmīgāka.
- Cep cāļa šķiņķus uz grila, tos liek gua bao maizītē, kurā liek majonēzi un korejiešu burkānus.