Pildītā paprika ar cāļa filejas maltās gaļas masu

Recipe

Pildītā paprika ar cāļa filejas maltās gaļas masu

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Sastāvdaļas

Cāļa FILEJAS maltās gaļas masa

500 g

Vārīti rīsi

150 g

Paprika

4-5 gab.

Sīpols

1 gab.

Ķiploks

1 daiviņa

Kaltēts timiāns

1/2 tējkarote

Rīvēts siers

50 g

Eļļa

Sāls

Melni maltie pipari

Krējums un zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

  • Rīsus novāra, paprikas nomazgā, gareniski pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni.
  • Sīpolu smalki sagriež, ķiploku sasmalcina, visu liek sakarsētā pannā ar nedaudz eļļas un cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi un mīksti.
  • Bļodā liekcāļa maltās gaļas masu, vārītos rīsus, ceptos sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, piparus un timiānu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.
  • Papriku pusītes kārto cepamajā traukā, apslaka ar olīveļļu, nedaudz apsāla un pilda ar maltās gaļas masu.
  • Pildītās paprikas liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 30 minūtes. Izņem ārā, nedaudz pārber ar rīvētu sieru un cep vēl 7 minūtes, līdz siers izkusis.
  • Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Cāļa gaļas viltotais zaķis

pot

60 min

pot

4 pers.