Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa FILEJAS maltās gaļas masa
500 g
Vārīti rīsi
150 g
Paprika
4-5 gab.
Sīpols
1 gab.
Ķiploks
1 daiviņa
Kaltēts timiāns
1/2 tējkarote
Rīvēts siers
50 g
Eļļa
Sāls
Melni maltie pipari
Krējums un zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana
- Rīsus novāra, paprikas nomazgā, gareniski pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni.
- Sīpolu smalki sagriež, ķiploku sasmalcina, visu liek sakarsētā pannā ar nedaudz eļļas un cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi un mīksti.
- Bļodā liekcāļa maltās gaļas masu, vārītos rīsus, ceptos sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, piparus un timiānu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.
- Papriku pusītes kārto cepamajā traukā, apslaka ar olīveļļu, nedaudz apsāla un pilda ar maltās gaļas masu.
- Pildītās paprikas liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 30 minūtes. Izņem ārā, nedaudz pārber ar rīvētu sieru un cep vēl 7 minūtes, līdz siers izkusis.
- Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.