Cāļa gaļas viltotais zaķis

Recipe

Cāļa gaļas viltotais zaķis

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Sastāvdaļas

Cāļa KLASISKĀ maltās gaļas masa

1kg

Sīpols

1 gab.

Ķiploks

3 daiviņas

Paprikas pulveris

1 tējkarote

Kaltēts timiāns

1/2 tējkarote

Kapāti pētersīļi

1 sauja

Kapātas dilles

1 sauja

Olas

4 gab.

Eļļa cepšanai

Sāls

Pagatavošana

  • Sīpolu smalki sagriež, ķiplokus sasmalcina, visu liek sakarsētā pannā ar nedaudz eļļas un cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi un mīksti.
  • Olas novāra un notīra.
  • Bļodā liek cāļa maltās gaļas masu, pievieno sakapātus zaļumus, ceptos sīpolus un ķiplokus, sāli, maltus melnos piparus, timiānu un paprikas pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.
  • Pusi maltās gaļas masas liek ietaukotā kukulīša formas garenā cepamtraukā, tad izkārto veselas vārītas olas un pārklāj ar otro pusi maltās gaļas masas.
  • Virspusi apsmērē ar eļļu, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 40 minūtes, līdz virspuse zeltaina un gaļa viscaur izcepusies.
  • Pasniedz sagrieztu šķēlēs.

Pildītā paprika ar cāļa filejas maltās gaļas masu

pot

60 min

pot

4 pers.