Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Recipe

Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cāļa pusspārni Gardie

1 kg

Romiešu salāti

1-2 galviņas

Ķiploks

1 daiviņa

Grieķu jogurts

200 g

Dilles

1 buntīte

Rīvēts cietais siers

100 g

Baltmaize (nesagriezta)

1/2 kukulis

Pagatavošana

  • Nomizo ķiploka daiviņu, ko sarīvē vai smalki sasmalcina. Notīra no kātiem dilles un smalki sakapā.
  • Dilles un ķiplokus samaisa ar jogurtu, pieber sāli pēc garšas.
  • Ar rokām saplūc maizi kodiena izmēra gabalos, nomazgā salātus, nogriež sakni un sadala ar rokām vidēja izmēra gabalos.
  • Liek grilēties pusspārnus.
  • Izklāj uz folijas maizi, apslaka ar olīveļļu un liek apgrauzdēties uz grila, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
  • Kad spārni gatavi, sajauc romiešu lapas ar jogurtu un grauzdēto maizi, beigās piejauc cieto sieru, apmaisa un pasniedz.

Receptes

Vistas spārniņi ar sparģeļiem

Pavasarīga recepte grila sezonas ieskandināšanai.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Cāļu spārnu iesmiņi ar kartupeļiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.