Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" siera mērce
230 ml
Vistas fileja vai maltā vistas gaļa
185 g
Paprika
50 g
Ķiploku daiviņas
1-2 gab.
Cukīnī
120 g
Rīvmaize
4 ēdamkarotes
Sāls un pipari
pēc garšas
Kiršu tomāti
8 gab.
Svaigs baziliks
dekorēšanai
Pagatavošana
- Iztīriet papriku no sēklām un sagrieziet mazos kubiņos.
- Ar virtuves kombainu, sasmalciniet svaigu vistas fileju, papriku, ķiplokus, līdz viendabīgai masai. Variet izmantot arī malto vistas gaļu – masā iejauciet visas sastāvdaļas
- Sarīvējiet cukini ar rupju rīvi un izspiediet lieko ūdeni. Dzirnaviņās sasmalciniet svaigus melnos piparus un sāli un pievienojiet rīvmaizei. No gaļas, dārzeņu un rīvmaizes masas izveidojiet 6-7 bumbiņas.
- Ieeļļojiet cepšanas trauku. Lieciet gaļas bumbiņas cepšanas traukā, pievienojiet ķiršu tomātus un pārlejiet ar siera mērci. Pievienojiet piparus un dažas svaigas bazilika lapiņas.
- Cepiet 200 grādos 20-25 minūtes. Pasniedziet ar makaroniem, dārzeņiem, rīsiem vai vienkārši salātiem.