Cukini-vistas bumbiņas ar siera mērci

Recipe

Cukini-vistas bumbiņas ar siera mērci

pot

40 - 45 min

pot

2-3 pers.

pot

Vidēji

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.

Šis vienkāršais un sātīgais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs daudz vienkāršāk pagatavojams.

Sastāvdaļas

"Ķekava Viegli Gardi gatavot" siera mērce

230 ml

Vistas fileja vai maltā vistas gaļa

185 g

Paprika

50 g

Ķiploku daiviņas

1-2 gab.

Cukīnī

120 g

Rīvmaize

4 ēdamkarotes

Sāls un pipari

pēc garšas

Kiršu tomāti

8 gab.

Svaigs baziliks

dekorēšanai

Pagatavošana

  • Iztīriet papriku no sēklām un sagrieziet mazos kubiņos.
  • Ar virtuves kombainu, sasmalciniet svaigu vistas fileju, papriku, ķiplokus, līdz viendabīgai masai. Variet izmantot arī malto vistas gaļu – masā iejauciet visas sastāvdaļas
  • Sarīvējiet cukini ar rupju rīvi un izspiediet lieko ūdeni. Dzirnaviņās sasmalciniet svaigus melnos piparus un sāli un pievienojiet rīvmaizei. No gaļas, dārzeņu un rīvmaizes masas izveidojiet 6-7 bumbiņas.
  • Ieeļļojiet cepšanas trauku. Lieciet gaļas bumbiņas cepšanas traukā, pievienojiet ķiršu tomātus un pārlejiet ar siera mērci. Pievienojiet piparus un dažas svaigas bazilika lapiņas.
  • Cepiet 200 grādos 20-25 minūtes. Pasniedziet ar makaroniem, dārzeņiem, rīsiem vai vienkārši salātiem.

Receptes

Lēni gatavota liellopa gaļa sarkanvīna mērcē

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis izsmalcinātais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs…

pot

4 - 5 h

pot

7 pers.

Mac’n’Cheese jeb makaroni ar sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Mac’n’cheese jau 1769. gadā tika iekļauts Anglijas…

pot

30 min

pot

2 pers.

Kraukšķīgo tortilju uzkodas ar siera mērci un gvakamoli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Filmu vakaram vai draugu pasākumam, šī lieliskā…

pot

20 min

Cūkgaļas cepetis ar pikanto plūmju mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis izsmalcinātais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs…

pot

1,5 - 2h

pot

5 pers.

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Griķi ar krēmīgo vistas mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā mērces recepte, pagatavota…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.