Sastāvdaļas
Cepamdesas Dūmotās
500 g
Tomāti
600 g
Arbūzi
500 g
Rabarberu kāti
1-2 gab.
Sarkanais čili
1 gab.
Vidējs sarkanais sīpols
1 gab.
Olīveļļa
3-4 ēdamkarotes
Cukurs
1 ēdamkarote
Ābolu etiķis
2 ēdamkarotes
Comté siers
Pagatavošana
- Rabarberus un sarkano sīpolu nomizo un smalki sagriež. Katliņā vāra vieglu cukurūdeni, kam pievieno ābolu etiķi.
- Kad marināde gatava, viegli atdzesē, pārlej rabarberiem un atstāj ievilkties 10–20 minūtes.
- Smalki sakapā čili, nokāš marinādi, iemaisa čili pie rabarberiem un sīpoliem, pievieno olīveļļu un pieliek melnos piparus.
- Liek grilēties cepamdesas. Pa to laiku sagriež tomātus un arbūzu neregulāras formas kodiena izmēra gabalos. Pievieno salsu, visu izmaisa, pasniedz aukstu kopā ar desiņām.
- Pirms pasniegšanas salātiem pārkaisa mizotu Comté sieru.