Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa KLASISKĀ maltās gaļas masa
1kg
Sīpols
1 gab.
Ķiploks
3 daiviņas
Paprikas pulveris
1 tējkarote
Kaltēts timiāns
1/2 tējkarote
Kapāti pētersīļi
1 sauja
Kapātas dilles
1 sauja
Olas
4 gab.
Eļļa cepšanai
Sāls
Pagatavošana
- Sīpolu smalki sagriež, ķiplokus sasmalcina, visu liek sakarsētā pannā ar nedaudz eļļas un cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi un mīksti.
- Olas novāra un notīra.
- Bļodā liek cāļa maltās gaļas masu, pievieno sakapātus zaļumus, ceptos sīpolus un ķiplokus, sāli, maltus melnos piparus, timiānu un paprikas pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.
- Pusi maltās gaļas masas liek ietaukotā kukulīša formas garenā cepamtraukā, tad izkārto veselas vārītas olas un pārklāj ar otro pusi maltās gaļas masas.
- Virspusi apsmērē ar eļļu, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 40 minūtes, līdz virspuse zeltaina un gaļa viscaur izcepusies.
- Pasniedz sagrieztu šķēlēs.