Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Mīklai:
Olas
1 gab.
Sviests
30 g
Sāls
pēc garšas
Piens
100 gr
Milti
200 gr
Zupai:
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" vistas buljons
1.5 l
Kartupeļi
2-3 gab.
Burkāni
2 gab.
Sviests
30 g
Cāļa fileja
300 g
Sāls un pipari
Svaigas dilles
Pagatavošana
- Vispirms sajauc klimpu mīklu. Lai to izdarītu, bļodā jāsakuļ ola, pievienojot izkausētu sviestu un nedaudz sāls. Iemaisa pienu un pievieno miltus.
- Masu vienmērīgi samaisa un ļauj kādu laiku nostāvēties. Ja mīkla šķiet pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz miltu.
- Katlā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sagrieztus burkānus un pasautējiet tos.
- Pievienojiet katlā vistas buljonu buljonu un ļaujiet tam vārīties dažas minūtes. Tad pievienojiet sagrieztus kartupeļus un cāļa fileju. Vāriet visu kopā līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.
- Sāciet pievienot klimpas lēni vārošajam buljonam. Visvieglāk to izdarīt ar divām tējkarotēm – ar karoti paņemiet nedaudz mīklas un ar otru karoti iespiediet to verdošā buljonā.
- Vāriet līdz klimpas ir pacēlušās zupas virspusē. Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un sasmalcinātas svaigas dilles.