Vistas klimpu zupa

Recipe

Vistas klimpu zupa

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

pot

Viegli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.

Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota izmantojot gatavu vistas buljonu, padarīs maltīšu plānošanu pavisam vieglu – tikai 1-2-3, un gatavs!

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Mīklai:

Olas

1 gab.

Sviests

30 g

Sāls

pēc garšas

Piens

100 gr

Milti

200 gr

Zupai:

"Ķekava Viegli Gardi gatavot" vistas buljons

1.5 l

Kartupeļi

2-3 gab.

Burkāni

2 gab.

Sviests

30 g

Cāļa fileja

300 g

Sāls un pipari

Svaigas dilles

Pagatavošana

  • Vispirms sajauc klimpu mīklu. Lai to izdarītu, bļodā jāsakuļ ola, pievienojot izkausētu sviestu un nedaudz sāls. Iemaisa pienu un pievieno miltus.
  • Masu vienmērīgi samaisa un ļauj kādu laiku nostāvēties. Ja mīkla šķiet pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz miltu.
  • Katlā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sagrieztus burkānus un pasautējiet tos.
  • Pievienojiet katlā vistas buljonu buljonu un ļaujiet tam vārīties dažas minūtes. Tad pievienojiet sagrieztus kartupeļus un cāļa fileju. Vāriet visu kopā līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.
  • Sāciet pievienot klimpas lēni vārošajam buljonam. Visvieglāk to izdarīt ar divām tējkarotēm – ar karoti paņemiet nedaudz mīklas un ar otru karoti iespiediet to verdošā buljonā.
  • Vāriet līdz klimpas ir pacēlušās zupas virspusē. Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un sasmalcinātas svaigas dilles.

Receptes

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar auzu klijām

Veselīga dzīvestsila entuziaste Elizabete Valujeva gatavo veselīgu maltīti. Sadarbībā ar “Māmiņu klubs”.

pot

25 - 30 min

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.