Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recipe

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava"vistas filejas

700 gr

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

Citrona sula

1/2 no citrona

Ķiploks

3 daiviņas

Žāvēts oregano

1 ēdamkarotes

Sāls

1 tējkarote

Melnie pipari

1 šķipsniņa

Svaigi pētersīļi

Tzatziki mērce nepieciešams:

Grieķu jogurts

6 ēdamkarotes

Gurķis

1 neliels

Ķiploks

1 daiviņa

Citrona sula

1 ēdamkarote

Svaigas dilles

1 sauja

Sāls, pipari

Piedevas: pitas maize, olīvas, gurķu un tomātu salāti, humuss

Pagatavošana

  • Sagrieziet vistas fileju kubiņos, sajauciet ar olīveļļu, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, oregano, sāli un pipariem. Atstājiet vistu marinēties apmēram 1 stundu.
  • Kamēr vista marinējas, pagatavojiet Tzatziki mērci - burkā sajauciet grieķu jogurtu, sarīvētu gurķi, sasmalcinātu ķiploku, citronu sulu, sāli un piparus.
  • Sagatavojiet koka iesmiņus, caurduriet ar tiem vistas filejas.
  • Apcepiet pannā 2 minūtes no katras puses, pēc tam, uzliekot pannai vāku, atstājiet iesmiņus cepties vēl 5 minūtes.
  • Pasniedziet vistas iesmiņus ar piedevām – pitas maizi, olīvām, gurķu un tomātu salātiem un humusu.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem,…

pot

25 - 30 min