Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recipe

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava"vistas filejas

700 gr

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

Citrona sula

1/2 no citrona

Ķiploks

3 daiviņas

Žāvēts oregano

1 ēdamkarotes

Sāls

1 tējkarote

Melnie pipari

1 šķipsniņa

Svaigi pētersīļi

Tzatziki mērce nepieciešams:

Grieķu jogurts

6 ēdamkarotes

Gurķis

1 neliels

Ķiploks

1 daiviņa

Citrona sula

1 ēdamkarote

Svaigas dilles

1 sauja

Sāls, pipari

Piedevas: pitas maize, olīvas, gurķu un tomātu salāti, humuss

Pagatavošana

  • Sagrieziet vistas fileju kubiņos, sajauciet ar olīveļļu, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, oregano, sāli un pipariem. Atstājiet vistu marinēties apmēram 1 stundu.
  • Kamēr vista marinējas, pagatavojiet Tzatziki mērci - burkā sajauciet grieķu jogurtu, sarīvētu gurķi, sasmalcinātu ķiploku, citronu sulu, sāli un piparus.
  • Sagatavojiet koka iesmiņus, caurduriet ar tiem vistas filejas.
  • Apcepiet pannā 2 minūtes no katras puses, pēc tam, uzliekot pannai vāku, atstājiet iesmiņus cepties vēl 5 minūtes.
  • Pasniedziet vistas iesmiņus ar piedevām – pitas maizi, olīvām, gurķu un tomātu salātiem un humusu.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.