Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Recipe

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

pot

25 - 30 min

pot

Vidēji

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem, tā maziem. Turklāt ēdiens ir viegli pagatavojams, tāpēc izvēlies atbilstošas piedevas un pagatavo šo maltīti.

Žurnāls “4 sezonas”

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja (sagriezta 3x3 cm kubiņos)

2 gab.

Jūras sāls

1 tējk.

Malti baltie pipari

1/2 tējk.

Malts ingvers

2 tējk.

Kukurūzas ciete

50 g

Eļļa fritēšanai

1 l

Ekoloģiskais kečups

85 g

Cukurs

50 g

Medus

50 g

Ūdens

40 ml

Sezama sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana

  • Bļodā liec vistas gaļu, uzber tai sāli, piparus, ingveru un kukurūzas cieti un visu kārtīgi samaisi.
  • Katliņā sakarsē eļļu un liec tajā fritēties vistas gabaliņus, katru cepot apmēram 1,5 minūtes.
  • Izņem no eļļas un ļauj nožūt apmēram 5 minūtes. Pēc tam vēlreiz liec fritēties gaļu uz 1,5 minūtēm, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  • Bļodiņā sajauc kečupu ar cukuru, medu un ūdeni.
  • Lej mērci vokpannā.
  • Kad tā sāk vārīties, pievieno vistas gabaliņus, kārtīgi samaisi un pacep, līdz visa mērce iztvaikojusi.
  • Pārkaisi ar sezama sēkliņām, apmaisi un pasniedz.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.