Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Recipe

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

pot

25 - 30 min

pot

Vidēji

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem, tā maziem. Turklāt ēdiens ir viegli pagatavojams, tāpēc izvēlies atbilstošas piedevas un pagatavo šo maltīti.

Žurnāls “4 sezonas”

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja (sagriezta 3x3 cm kubiņos)

2 gab.

Jūras sāls

1 tējk.

Malti baltie pipari

1/2 tējk.

Malts ingvers

2 tējk.

Kukurūzas ciete

50 g

Eļļa fritēšanai

1 l

Ekoloģiskais kečups

85 g

Cukurs

50 g

Medus

50 g

Ūdens

40 ml

Sezama sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana

  • Bļodā liec vistas gaļu, uzber tai sāli, piparus, ingveru un kukurūzas cieti un visu kārtīgi samaisi.
  • Katliņā sakarsē eļļu un liec tajā fritēties vistas gabaliņus, katru cepot apmēram 1,5 minūtes.
  • Izņem no eļļas un ļauj nožūt apmēram 5 minūtes. Pēc tam vēlreiz liec fritēties gaļu uz 1,5 minūtēm, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  • Bļodiņā sajauc kečupu ar cukuru, medu un ūdeni.
  • Lej mērci vokpannā.
  • Kad tā sāk vārīties, pievieno vistas gabaliņus, kārtīgi samaisi un pacep, līdz visa mērce iztvaikojusi.
  • Pārkaisi ar sezama sēkliņām, apmaisi un pasniedz.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.