Terijaki vistas spārni

Recipe

Terijaki vistas spārni

pot

1 h 15 min

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" vistas spārni

1 kg

Eļļa (ideāli, ja kokosriekstu vai olīveļļa)

2 ēdamkarotes

Milti

5 ēdamkarotes

Sāls

1 tējkarote

Pipari

1/4 tējkarote

Mērcei nepieciešams:

Ūdens

100 ml

Sojas mērce

4 tējkarotes

Cukurs vai medus

2 ēdamkarotes

Rīsu etiķis (derēs arī baltvīns vai ābolu etiķis)

2 ēdamkarotes

Grauzdēta sezama eļļa

1 tējkarote

Ķiploks

2 daiviņas

Ingvera sakne

2 cm

Ciete

1 ēdamkarote

Pagatavošana

  • Sagrieziet vistas spārnus daļās un aplejiet tos ar eļlu, pievienojiet sāli un piparus. Visu kārtīgi apmaisiet.
  • Pēc tam vistu spārniņus apberiet ar miltiem, lai tie ir vienmērīgi pārklāti.
  • Spārnus lieciet cepties 190 grādu krāsnī 50 minūtes.
  • Kad spārni tuvojas cepšanas beigām, sagatavojiet mērci: bļodā iejauciet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ielejiet siltā pannā un maisiet līdz tā sabiezē.
  • Kad spārni gatavi, tos sajauc kopā ar mērci.
  • Gatavos spārnus pārkaisa ar sezama sēklām un sasmalcinātiem sīpoliem.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cepamdesas Dūmotās ar tomātu un arbūzu salātiem

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Marinēti cāļa pusspārni GARDIE ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas šašliks ar karija ziedkāpostiem

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Skaistie salāti ar vistas girosu un siera čipsiem

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ļoti smalki salāti un man uzreiz nak atmiņā…

pot

15 min

pot

2-3 pers.

Cepti vistas stilbiņi ar siera mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies…

pot

40 - 45 min

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju,…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Es pat īsti nezinu kas tas tāds…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.