Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" vistas spārni
1 kg
Eļļa (ideāli, ja kokosriekstu vai olīveļļa)
2 ēdamkarotes
Milti
5 ēdamkarotes
Sāls
1 tējkarote
Pipari
1/4 tējkarote
Mērcei nepieciešams:
Ūdens
100 ml
Sojas mērce
4 tējkarotes
Cukurs vai medus
2 ēdamkarotes
Rīsu etiķis (derēs arī baltvīns vai ābolu etiķis)
2 ēdamkarotes
Grauzdēta sezama eļļa
1 tējkarote
Ķiploks
2 daiviņas
Ingvera sakne
2 cm
Ciete
1 ēdamkarote
Pagatavošana
- Sagrieziet vistas spārnus daļās un aplejiet tos ar eļlu, pievienojiet sāli un piparus. Visu kārtīgi apmaisiet.
- Pēc tam vistu spārniņus apberiet ar miltiem, lai tie ir vienmērīgi pārklāti.
- Spārnus lieciet cepties 190 grādu krāsnī 50 minūtes.
- Kad spārni tuvojas cepšanas beigām, sagatavojiet mērci: bļodā iejauciet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ielejiet siltā pannā un maisiet līdz tā sabiezē.
- Kad spārni gatavi, tos sajauc kopā ar mērci.
- Gatavos spārnus pārkaisa ar sezama sēklām un sasmalcinātiem sīpoliem.