Terijaki vistas spārni

Recipe

Terijaki vistas spārni

pot

1 h 15 min

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" vistas spārni

1 kg

Eļļa (ideāli, ja kokosriekstu vai olīveļļa)

2 ēdamkarotes

Milti

5 ēdamkarotes

Sāls

1 tējkarote

Pipari

1/4 tējkarote

Mērcei nepieciešams:

Ūdens

100 ml

Sojas mērce

4 tējkarotes

Cukurs vai medus

2 ēdamkarotes

Rīsu etiķis (derēs arī baltvīns vai ābolu etiķis)

2 ēdamkarotes

Grauzdēta sezama eļļa

1 tējkarote

Ķiploks

2 daiviņas

Ingvera sakne

2 cm

Ciete

1 ēdamkarote

Pagatavošana

  • Sagrieziet vistas spārnus daļās un aplejiet tos ar eļlu, pievienojiet sāli un piparus. Visu kārtīgi apmaisiet.
  • Pēc tam vistu spārniņus apberiet ar miltiem, lai tie ir vienmērīgi pārklāti.
  • Spārnus lieciet cepties 190 grādu krāsnī 50 minūtes.
  • Kad spārni tuvojas cepšanas beigām, sagatavojiet mērci: bļodā iejauciet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ielejiet siltā pannā un maisiet līdz tā sabiezē.
  • Kad spārni gatavi, tos sajauc kopā ar mērci.
  • Gatavos spārnus pārkaisa ar sezama sēklām un sasmalcinātiem sīpoliem.

Receptes

Sarkanvīna un rozmarīna cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vidusjūras citronu un olīvu cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cāļa cepetis klasiskā garšaugu sviestā

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Siera mērce ar vistu un makaroniem

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot…

pot

30 min

pot

4 pers.

Vienas pannas pasta ar vistu un vistas buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.  Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot…

pot

15 min

pot

4 pers.

Sēņu risoto ar dārzeņu buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Slinkā lazanjas zupa ar liellopu buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Tako burgers

Recepte radīta žurnāla “Pie Galda” īsraidījumam “Izaicini šefpavāru” sadarbībā ar Gati Lauvu Skaties video recepti…

pot

15 min

pot

2 pers.

Kraukšķīgo tortilju uzkodas ar siera mērci un gvakamoli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Filmu vakaram vai draugu pasākumam, šī lieliskā…

pot

20 min

Vistas klimpu zupa ar gatavo vistas buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.