Terijaki vistas spārni

Recipe

Terijaki vistas spārni

pot

1 h 15 min

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" vistas spārni

1 kg

Eļļa (ideāli, ja kokosriekstu vai olīveļļa)

2 ēdamkarotes

Milti

5 ēdamkarotes

Sāls

1 tējkarote

Pipari

1/4 tējkarote

Mērcei nepieciešams:

Ūdens

100 ml

Sojas mērce

4 tējkarotes

Cukurs vai medus

2 ēdamkarotes

Rīsu etiķis (derēs arī baltvīns vai ābolu etiķis)

2 ēdamkarotes

Grauzdēta sezama eļļa

1 tējkarote

Ķiploks

2 daiviņas

Ingvera sakne

2 cm

Ciete

1 ēdamkarote

Pagatavošana

  • Sagrieziet vistas spārnus daļās un aplejiet tos ar eļlu, pievienojiet sāli un piparus. Visu kārtīgi apmaisiet.
  • Pēc tam vistu spārniņus apberiet ar miltiem, lai tie ir vienmērīgi pārklāti.
  • Spārnus lieciet cepties 190 grādu krāsnī 50 minūtes.
  • Kad spārni tuvojas cepšanas beigām, sagatavojiet mērci: bļodā iejauciet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ielejiet siltā pannā un maisiet līdz tā sabiezē.
  • Kad spārni gatavi, tos sajauc kopā ar mērci.
  • Gatavos spārnus pārkaisa ar sezama sēklām un sasmalcinātiem sīpoliem.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar auzu klijām

Veselīga dzīvestsila entuziaste Elizabete Valujeva gatavo veselīgu maltīti. Sadarbībā ar “Māmiņu klubs”.

pot

25 - 30 min

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.