Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava" karsti kūpināts cāļa giross
250 g
Smilšu mīkla
500 g
Olas
3 gab.
Piens
60 g
Siers
150 g
Brūnie šampinjoni
150 g
Spināti
20 g
Sīpols
60 g
Ķiploks
2 daiviņas
Dilles
10 g
Sāls, pipari
pēc garšas
Pagatavošana
- Smilšu mīklu izrullē un liek ietaukotā cepamtraukā. Liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, līdz mīkla kļūst gaiši zeltaina.
- Tikmēr pagatavo pildījumu. Sēnes, sīpolus un ķiplokus sagriež mazos gabalos. Liek uz sakarsētas pannas ar olīveļļu. Apcep, līdz sēnes ir viegli apcepušās un sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Noņem no pannas un atdzesē.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno pienu, sāli un piparus. Kad sēnes nedaudz atdzisušas, pievieno olu masai. Pievieno spinātus un smalki sagrieztas dilles, kārtīgi izmaisa.
- Tartes pamatni izņem no cepeškrāsns, tajā liek smalki sagrieztu girosu (vai citu kūpinātas vistas daļu, kas palikusi pāri no citas ēdienreizes) un pa virsu lej olu masu.
- Liek atpakaļ krāsnī uz 20 minūtēm, līdz masa ir kļuvusi zeltaina un siers izkusis.
- Izņem no krāsns un atdzesē 30 minūtes pirms griešanas.