Tarte ar rudens dārzeņiem un kūpinātu vistu

Recipe

Tarte ar rudens dārzeņiem un kūpinātu vistu

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" karsti kūpināts cāļa giross

250 g

Smilšu mīkla

500 g

Olas

3 gab.

Piens

60 g

Siers

150 g

Brūnie šampinjoni

150 g

Spināti

20 g

Sīpols

60 g

Ķiploks

2 daiviņas

Dilles

10 g

Sāls, pipari

pēc garšas

Pagatavošana

  • Smilšu mīklu izrullē un liek ietaukotā cepamtraukā. Liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, līdz mīkla kļūst gaiši zeltaina.
  • Tikmēr pagatavo pildījumu. Sēnes, sīpolus un ķiplokus sagriež mazos gabalos. Liek uz sakarsētas pannas ar olīveļļu. Apcep, līdz sēnes ir viegli apcepušās un sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Noņem no pannas un atdzesē.
  • Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno pienu, sāli un piparus. Kad sēnes nedaudz atdzisušas, pievieno olu masai. Pievieno spinātus un smalki sagrieztas dilles, kārtīgi izmaisa.
  • Tartes pamatni izņem no cepeškrāsns, tajā liek smalki sagrieztu girosu (vai citu kūpinātas vistas daļu, kas palikusi pāri no citas ēdienreizes) un pa virsu lej olu masu.
  • Liek atpakaļ krāsnī uz 20 minūtēm, līdz masa ir kļuvusi zeltaina un siers izkusis.
  • Izņem no krāsns un atdzesē 30 minūtes pirms griešanas.

Receptes

Sviestmaize ar bekonu un vistas girosu

pot

15 min