Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Ķekava cāļa gaļas burgeri
1 iepakojums
Ledus salāti
1/4 daļa galviņas
Tortiljas
2 gab.
Sarkanais čedaras siers
40-50 g
Olīveļļa cepšanai
500 g
Sezama sēklas dekorēšanai
Mērcei
Kečups
1 ēdamkarote
Dižonas sinepes
1 ēdamkarote
Majonēze
2 ēdamkarotes
Kūpināta paprika
1 tējkarote
Ķiploku pulveris
1/2 tējkarote
Marinēti gurķi
2 gab.
Sīpols
1/2 galviņas
Pagatavošana
- Uz katras tortiljas liek vienu burgera kotleti un izlīdzina to vienmērīgā biezumā, gandrīz līdz pašām maliņām. Pārlej to ar nedaudz olīveļļu. Cep karstā gaisa friterī 180 °C temperatūrā apmēram 6 minūtes.
- Pēc tam tortiliju pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepties vēl 2 minūtes, lai siers izkūst un viegli apbrūnē.
- Sagatavo mērci. Bļodā sajauc majonēzi, sinepes, kečupu, kūpinātu papriku un ķiploku pulveri. Marinētos gurķus un sīpolu smalki sasmalcina un pievieno masai. Visu rūpīgi samaisa.
- Ledus salātu sagriež plānās strēmelēs.
- Uz tortiljas liek salātus, uzklāj mērci un pārber ar nedaudz sezama sēklām.