Taizemes vistas karijs

Recipe

Taizemes vistas karijs

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava" vistas fileja

2-3 gab.

Kokosriekstu eļļa

1 ēdamkarote

Ingvera sakne

3 cm

Ķiploks

3 daiviņas

Laims

1

Sarkanā karija pasta

5 tējkarotes

Kokosriekstu piens

400 ml

Vistas buljons

250 ml

Brūnais cukurs

1 ēdamkarote

Zivju mērce

Svaigs koriandrs un baziliks

Svaigie dārzeņi pēc izvēles

Pagatavošana

  • Pannā uzkarsējiet eļļu, sarīvējiet ingveru, ķiplokus, laima miziņu un cepiet visu 2 minūtes.
  • Pievienojiet karija pastu un karsējiet visu kopā vēl 1 minūti.
  • Pielejiet klāt kokosriekstu pienu, vistas buljonu, zivju mērci, pieberiet brūno cukuru. Visu kārtīgi sajauciet, lai mērce bez kunkuļiem.
  • Kad mērce sāk vārīties, pievienojiet strēmelēs sagrieztu vistas fileju. Vāriet uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes.
  • Tad pievienojiet dārzeņus un pavāriet vēl dažas minūtes.
  • Pasniedz ar svaigu koriandra un baziliku.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem,…

pot

25 - 30 min