Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" dārzeņu buljons
350ml
Konservētas sviesta pupiņas
400 g
Sīpols
1 gab.
Ķiploks
3 daiviņas
Maltas ķimenes
Citrons
dažas šķēles
Sāls un pipari
Olīveļļa
Timiāns
Pagatavošana
- Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes pacep sasmalcinātus sīpolus. Tad pievienojiet ķiplokus un sautējiet uz lēnas uguns kādu laiku.
- Noteciniet un noskalojiet ar aukstu sviesta pupiņas.
- Pannā pievienojiet sviesta pupiņas, dārzeņu buljonu, ķimenes un papriku, un nelielu citrona sulas daudzumu.
- Uzkarsējiet masu līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam vāriet uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, līdz šķidrums ir iztvaikojis.
- Papildiniet ēdienu ar sāli, pipariem un svaigu timiānu pēc garšas vēlmēm.
- Pasniedzot, virsū variet uzbērt papildus maltu papriku. Sautējumu var ēst kā piedevu arī kopā ar graudzētu maizi.