Sulīgais lipīgās vistas vraps

Recipe

Sulīgais lipīgās vistas vraps

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

pot

Viegli

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā izmantot neapēsto vistas cepeti.

Recepte tapusi sadarbibā ar žurnālu “Pie galda”.

Gatavo: Linda Vilmansone-Virbule

Stils: Linda Vilmansone-Virbule

Foto: Māris Kiseļovs

 

 

Sastāvdaļas

VISTAI

Vistas fileja, šķiņķi vai gaļas atgriezumi no neapēstā vistas cepeša

Apelsīnu sula

100 ml

Čili pipars

1 gab.

Kukurūzas cieta

1 ēdamkarote

Sāls

1/2 tējkarote

Medus

2 tējkarotes

Sojas mērce

2 tējkarotes

Eļļa cepšanai

VRAPAM

Violetie kāposti

150 g

Svaigie gurķi

3 gab.

burkāni

2 gab.

Lociņi

6 gab.

Vrapu plāksnes

6 gab.

Pagatavošana

  • Vistas gaļu sagriež strēmelēs.
  • Gaļu apsāla, apber ar cieti un sajauc tā, lai tā vienmērīgi apklāj visus vistas gabaliņus.
  • Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini. Tiem pievieno arī smalki sakapātus čili gabaliņus.
  • Pievieno sulu no 2 apelsīniem, sojas mērci, medu un mazliet sāls. Visu karsē, līdz izveidojusies lipīga mērce ap vistu. Noņem no uguns un atliek malā.
  • Burkānus un gurķus nomizo un sagriež smalkās standziņās. Violeto kāpostu sasmalcina garenās šķēlēs.
  • Tuvāk pie vrapa malas pret centru izkārto dārzeņus, vistu un lociņus. Pārloka tuvāk esošo malu, lai nosegtu pildījumu, pieloka arī sānu malas un aizrullē līdz galam.

Receptes

Cukini-vistas bumbiņas ar siera mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis vienkāršais un sātīgais ēdiens, pateicoties gatavajai…

pot

40 - 45 min

pot

2-3 pers.

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Griķi ar krēmīgo vistas mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā mērces recepte, pagatavota…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.