Sulīgais lipīgās vistas vraps

Recipe

Sulīgais lipīgās vistas vraps

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

pot

Viegli

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā izmantot neapēsto vistas cepeti.

Recepte tapusi sadarbibā ar žurnālu “Pie galda”.

Gatavo: Linda Vilmansone-Virbule

Stils: Linda Vilmansone-Virbule

Foto: Māris Kiseļovs

 

 

Sastāvdaļas

VISTAI

Vistas fileja, šķiņķi vai gaļas atgriezumi no neapēstā vistas cepeša

Apelsīnu sula

100 ml

Čili pipars

1 gab.

Kukurūzas cieta

1 ēdamkarote

Sāls

1/2 tējkarote

Medus

2 tējkarotes

Sojas mērce

2 tējkarotes

Eļļa cepšanai

VRAPAM

Violetie kāposti

150 g

Svaigie gurķi

3 gab.

burkāni

2 gab.

Lociņi

6 gab.

Vrapu plāksnes

6 gab.

Pagatavošana

  • Vistas gaļu sagriež strēmelēs.
  • Gaļu apsāla, apber ar cieti un sajauc tā, lai tā vienmērīgi apklāj visus vistas gabaliņus.
  • Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini. Tiem pievieno arī smalki sakapātus čili gabaliņus.
  • Pievieno sulu no 2 apelsīniem, sojas mērci, medu un mazliet sāls. Visu karsē, līdz izveidojusies lipīga mērce ap vistu. Noņem no uguns un atliek malā.
  • Burkānus un gurķus nomizo un sagriež smalkās standziņās. Violeto kāpostu sasmalcina garenās šķēlēs.
  • Tuvāk pie vrapa malas pret centru izkārto dārzeņus, vistu un lociņus. Pārloka tuvāk esošo malu, lai nosegtu pildījumu, pieloka arī sānu malas un aizrullē līdz galam.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.