Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Ķekava "Viegli gardi gatavot" liellopu buljons
700 ml
Bekons
100 g
Burkāni
2 gab.
Selerijas kāti
2 gab.
Tomātu pasta
1 ēdamkarote
Malta liellopu vai cāļa gaļa
500 g
Sāls
1/2 tējkarotes
Pipari
1/2 tējkarotes
Tomāti savā sulā
400 g
Lazanjas plāksnes
250 g
Krēmsiers
1 ēdamkarote
Rīvēts cietais siers un zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana
- Katlā lej nedaudz eļļas, pievieno sakapātu sīpolu un apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno smalki sagrieztu bekonu un apcep. Tad pievieno rīvētus burkānus un sagrieztus selerijas kātus, visu apcep, līdz dārzeņi apkaramelizējušies.
- Pievieno tomātu pastu, malto gaļu, sāli un nedaudz maltus melnos piparus, visu cep, līdz gaļa gatava.
- Katlā pievieno tomātus savā sulā un buljonu, visu uzvāra.
- Pievieno mazākos gabalos salauztas lazanjas plāksnes un, ik pa laikam apmaisot, gatavo 10–12 minūtes, līdz makaroni gatavi.
- Beigās iemaisa krēmsieru un rīvēto cieto sieru, dekorē ar zaļumiem un pasniedz.