Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Ķekava "Viegli gardi gatavot" dārzeņu buljons
700 ml
Brūnie šampinjoni
300 g
Arborio rīsi
1 glāze
Šalotes sīpoli
2 gab.
Baltvīns
150 g
Rīvēts cietais siersa
1 glāze
Timiāns
3 zariņi
Pagatavošana
- Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sakapātu sīpolu un lapiņas no timiāna zariņiem, apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Sēnes sagriež šķēlēs, pievieno sīpoliem, apcep, līdz tās ir zeltainas un ir iztvaikojis viss liekais šķidrums.
- Turpat pannā pievieno glāzi nevārītu arborio rīsu, tos nedaudz apcep, tad pievieno baltvīnu, apmaisa un ļauj tam iztvaikot.
- Pa daļām pievieno dārzeņu buljonu, ik pa laikam apmaisot. Nākamo buljona porciju pievieno, kad iepriekšējā iesūkusies rīsos.
- Kad rīsi gatavi, tajos iemaisa rīvētu cieto sieru.
- Pasniedz pārkaisītu vēl ar rīvēto sieru, dekorē ar timiāna zariņu.