“Pavasara rullīši” ar zemesriekstu mērci

Recipe

“Pavasara rullīši” ar zemesriekstu mērci

pot

40 - 45 min

pot

Sarežģīti

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

500 g

Burkāns

1 gab.

Svaigs kāposts

150 g

Ķiploka daiviņa

1 gab.

Sojas mērce

2 ēdk.

Atlaidināta "Spring Rolls" mīkla

1/2 iepak.

Mazs sīpolloku saišķītis, augu eļļa

Zemesriekstu mērces recepte:

Zemesriekstu sviests

100 g

Kokosriekstu piens

100 g

Citrona sula

no 1/2 gab.

Sojas mērce

1 ēdk.

Saldā čili mērce

1 ēdk.

Pagatavošana

  • Burkānu sarīvē smalkās skaidiņās, arī kāpostu sīki sagriež vai saēvelē, sīpollociņus un ķiploku sasmalcina.
  • Cāļa filejas gabaliņus izņem no iepakojuma, nosusina, sagriež sīkāk un sakarsētā pannā apgrozot apcep.
  • Liek klāt sagatavotos dārzeņus, apmaisot apcep, pielej sojas mērci, pārkaisa asos piparus un sautē visu mīkstu, tad noņem no uguns un padzesē.
  • Pēc vajadzības pievieno vēl sāli un piparus.
  • Saldētu Spring rolls mīklu iepakojumā ar 12 x 12 cm lielām mīklas plāksnītēm var iegadāties lielākajos veikalos. Var izmantot arī lielās filo mīklas plāksnes, sagriežot tās mazākos gabalos.
  • Pa vienai atdala atlaidinātas mīklas plāksnītes, pārējās pārklāj ar mitru dvielīti, lai neapkalst.
  • Katras plāksnītes vienā stūrī liek nepilnu tējkaroti pildījuma.
  • Sākot no šī stūra, pa diagonāli mīklu tin rullītī, ielokot un pietinot klāt abus galus.
  • Pretējo stūri pie rullīša pielipina ar 1 tējkaroti cietes, kas izšķīdināta 1 ēdamkarotē ūdens, vai to noziež ar olu.
  • Katliņā ielej eļļu dažu cm augstumā, uzkarsē, liek iekšā sagatavotos rullīšus un apgrozot apcep zeltainus.
  • Izņemtus no katliņa liek uz izklāta papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  • Mērcei visas sastāvdaļas sajauc un pasniedz ar rullīšiem
  • Ēdot rullīšus apmērcē zemesriekstu mērcē.

Receptes

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.