Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa fileja
500 g
Burkāns
1 gab.
Svaigs kāposts
150 g
Ķiploka daiviņa
1 gab.
Sojas mērce
2 ēdk.
Atlaidināta "Spring Rolls" mīkla
1/2 iepak.
Mazs sīpolloku saišķītis, augu eļļa
Zemesriekstu mērces recepte:
Zemesriekstu sviests
100 g
Kokosriekstu piens
100 g
Citrona sula
no 1/2 gab.
Sojas mērce
1 ēdk.
Saldā čili mērce
1 ēdk.
Pagatavošana
- Burkānu sarīvē smalkās skaidiņās, arī kāpostu sīki sagriež vai saēvelē, sīpollociņus un ķiploku sasmalcina.
- Cāļa filejas gabaliņus izņem no iepakojuma, nosusina, sagriež sīkāk un sakarsētā pannā apgrozot apcep.
- Liek klāt sagatavotos dārzeņus, apmaisot apcep, pielej sojas mērci, pārkaisa asos piparus un sautē visu mīkstu, tad noņem no uguns un padzesē.
- Pēc vajadzības pievieno vēl sāli un piparus.
- Saldētu Spring rolls mīklu iepakojumā ar 12 x 12 cm lielām mīklas plāksnītēm var iegadāties lielākajos veikalos. Var izmantot arī lielās filo mīklas plāksnes, sagriežot tās mazākos gabalos.
- Pa vienai atdala atlaidinātas mīklas plāksnītes, pārējās pārklāj ar mitru dvielīti, lai neapkalst.
- Katras plāksnītes vienā stūrī liek nepilnu tējkaroti pildījuma.
- Sākot no šī stūra, pa diagonāli mīklu tin rullītī, ielokot un pietinot klāt abus galus.
- Pretējo stūri pie rullīša pielipina ar 1 tējkaroti cietes, kas izšķīdināta 1 ēdamkarotē ūdens, vai to noziež ar olu.
- Katliņā ielej eļļu dažu cm augstumā, uzkarsē, liek iekšā sagatavotos rullīšus un apgrozot apcep zeltainus.
- Izņemtus no katliņa liek uz izklāta papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Mērcei visas sastāvdaļas sajauc un pasniedz ar rullīšiem
- Ēdot rullīšus apmērcē zemesriekstu mērcē.