Marinētas cāļa gaļas pīrāgs

Recipe

Marinētas cāļa gaļas pīrāgs

pot

1,5 - 2h

pot

6 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Sastāvdaļas

Mīklai:

milti

300 g

Auksts sviests

100 g

Skābs krējums

125 g

Ola

1 gab.

Pildījumam:

Atkauloti šķiņķi

500 g

Purava baltā daļa

1 gab. (neliels)

Sviests

30 g

Milti

1 ēdk.

Skābs krējums

60 g

Ola

1 gab. (neliela)

Piens

1 ēdk.

Rozmarīna zariņš, sāls, pipari

Pagatavošana

  • Lai pagatavotu mīklu pīrāgam, miltus saberž ar aukstu sviestu, pievieno krējumu un olu, samīca visu kopā.
  • Tad mīklu liek uz darba virsmas un pamatīgi mīca gludu un viendabīgu.
  • Uz pusstundu mīklu noliek aukstumā.
  • Gatavo pildījumu
  • Pusē sakarsēta sviesta apgrozot izcep no marinādes izņemtus, apsusinātus un mazākos gabalos sagrieztus cāļu šķiņķīšus, marinādi sataupot.
  • Atsevišķi pārpalikušajā sviestā 5 minūtes sautē ripiņās sagrieztu puravu, pievieno sasmalcinātu rozmarīnu, pārber miltus un apmaisot cep vēl 5 minūtes.
  • Pārlej un iemaisa sataupīto marinādi un pusglāzi ūdens, dažas minūtes pasautē, pievieno ceptos šķiņķa gabalus, krējumu, sāli un piparus un noliek atdzesēties.
  • Mīklu sadala 3 daļās, 2/3 izrullē taisnstūrī, lai ar to varētu izklāt apmēram 15 x 25 cm lielu ietaukotu veidni, pārklājot arī maliņas. Lieko mīklu virs veidnes malām nogriež.
  • Mīklā liek sagatavoto pildījumu, izlīdzina un pārklāj ar palikušo izrullētu mīklas trešdaļu. Tās maliņas stingri piespiež mīklas apakšējai kārtai
  • No mīklas atgriezumiem var pagatavot rotājumu, piespiest pārklājumam.
  • Visu pārsmērē ar olu, kas viegli sakulta ar pienu.
  • Ar dakšiņu mīklas vidū iebaksta dažus caurumiņus, veidni liek sakarsētā krāsnī, 220 grādu temperatūrā cep zeltainu – 40–45 minūtes

Cāļa šķiņķu tītenīši

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

15 min

pot

8 pers.

Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns.…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Mango vistas

Pasniedz kopā ar basmati rīsiem un mērci.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļu šķiņķi ar brūnajiem šampinjoniem

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa šķiņķīši krējuma mērcē

Vienkārša recepte ikdienas vakariņām.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Vistas šķiņķu rullīši ar riekstu pildījumu

 

pot

30 min

pot

4 pers.

Karija vistas sviestmaizes

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Vistas zupa ar kariju

Recepte no žurnāla  “Ievas Virtuve” 03.09.2010. Nr.9(13)

pot

30 min

pot

4 pers.