Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Mīklai:
milti
300 g
Auksts sviests
100 g
Skābs krējums
125 g
Ola
1 gab.
Pildījumam:
Atkauloti šķiņķi
500 g
Purava baltā daļa
1 gab. (neliels)
Sviests
30 g
Milti
1 ēdk.
Skābs krējums
60 g
Ola
1 gab. (neliela)
Piens
1 ēdk.
Rozmarīna zariņš, sāls, pipari
Pagatavošana
- Lai pagatavotu mīklu pīrāgam, miltus saberž ar aukstu sviestu, pievieno krējumu un olu, samīca visu kopā.
- Tad mīklu liek uz darba virsmas un pamatīgi mīca gludu un viendabīgu.
- Uz pusstundu mīklu noliek aukstumā.
- Gatavo pildījumu
- Pusē sakarsēta sviesta apgrozot izcep no marinādes izņemtus, apsusinātus un mazākos gabalos sagrieztus cāļu šķiņķīšus, marinādi sataupot.
- Atsevišķi pārpalikušajā sviestā 5 minūtes sautē ripiņās sagrieztu puravu, pievieno sasmalcinātu rozmarīnu, pārber miltus un apmaisot cep vēl 5 minūtes.
- Pārlej un iemaisa sataupīto marinādi un pusglāzi ūdens, dažas minūtes pasautē, pievieno ceptos šķiņķa gabalus, krējumu, sāli un piparus un noliek atdzesēties.
- Mīklu sadala 3 daļās, 2/3 izrullē taisnstūrī, lai ar to varētu izklāt apmēram 15 x 25 cm lielu ietaukotu veidni, pārklājot arī maliņas. Lieko mīklu virs veidnes malām nogriež.
- Mīklā liek sagatavoto pildījumu, izlīdzina un pārklāj ar palikušo izrullētu mīklas trešdaļu. Tās maliņas stingri piespiež mīklas apakšējai kārtai
- No mīklas atgriezumiem var pagatavot rotājumu, piespiest pārklājumam.
- Visu pārsmērē ar olu, kas viegli sakulta ar pienu.
- Ar dakšiņu mīklas vidū iebaksta dažus caurumiņus, veidni liek sakarsētā krāsnī, 220 grādu temperatūrā cep zeltainu – 40–45 minūtes