Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" siera mērce
230 ml
Makaroni Chiffari Lisci jeb mazie, gludie radziņi
85 g
Rīvēts siers
50 g
Rīvmaize
2 ēdamkarotes
Ķiploku daiviņa
1 gab.
Kausēts sviests
1 ēdamkarote
Sāls
Pagatavošana
- Vāriet makaronus, atbilstoši iepakojuma norādījumiem, sālītā ūdenī līdz al dente vai nedaudz mazāk.
- Makaronus noteciniet, noskalojiet ar aukstu ūdeni un nosusiniet. Ieeļļojiet cepšanas trauku un ieberiet tajā makaronus.
- Pārlejiet ar FoodStudio siera mērci un iemaisiet sauju rīvēta siera. Maisiet visu līdz krēmīgai masai.
- Ja vēlaties, makaronos varat iejaukt sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus, šķiņķi vai bekonu - pēc garšas vēlmēm.
- Pagatavojiet rīvmaizes un ķiploku maisījumu, sajaucot rīvmaizi, sasmalcinātus ķiplokus (līdz biezeņa konsistencei), izkausētu sviestu un nedaudz sāli.
- Vienmērīgā kartā masu izkaisiet pannā un cepiet cepeškrāsnī 180 grādos, līdz siers ir izkusis vai kamēr rīvmaize ir zeltaina.
- Šo rīvmaizes ķiploku maisījumu uzberiet beigās makaroniem.