Mac’n’Cheese jeb makaroni ar sieru

Recipe

Mac’n’Cheese jeb makaroni ar sieru

pot

30 min

pot

2 pers.

pot

Viegli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.

Mac’n’cheese jau 1769. gadā tika iekļauts Anglijas pavārgrāmatas kā klasisks makaronu ēdiens un kopš tā laika ir iecienīts komforta ēdiens  visā pasualē.

Pateicoties gatavajai  siera mērce, šis ēdiens būs pagatavojams tik ātri.

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava Viegli Gardi gatavot" siera mērce

230 ml

Makaroni Chiffari Lisci jeb mazie, gludie radziņi

85 g

Rīvēts siers

50 g

Rīvmaize

2 ēdamkarotes

Ķiploku daiviņa

1 gab.

Kausēts sviests

1 ēdamkarote

Sāls

Pagatavošana

  • Vāriet makaronus, atbilstoši iepakojuma norādījumiem, sālītā ūdenī līdz al dente vai nedaudz mazāk.
  • Makaronus noteciniet, noskalojiet ar aukstu ūdeni un nosusiniet. Ieeļļojiet cepšanas trauku un ieberiet tajā makaronus.
  • Pārlejiet ar FoodStudio siera mērci un iemaisiet sauju rīvēta siera. Maisiet visu līdz krēmīgai masai.
  • Ja vēlaties, makaronos varat iejaukt sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus, šķiņķi vai bekonu - pēc garšas vēlmēm.
  • Pagatavojiet rīvmaizes un ķiploku maisījumu, sajaucot rīvmaizi, sasmalcinātus ķiplokus (līdz biezeņa konsistencei), izkausētu sviestu un nedaudz sāli.
  • Vienmērīgā kartā masu izkaisiet pannā un cepiet cepeškrāsnī 180 grādos, līdz siers ir izkusis vai kamēr rīvmaize ir zeltaina.
  • Šo rīvmaizes ķiploku maisījumu uzberiet beigās makaroniem.

Receptes

Lēni gatavota liellopa gaļa sarkanvīna mērcē

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis izsmalcinātais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs…

pot

4 - 5 h

pot

7 pers.

Cukini-vistas bumbiņas ar siera mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis vienkāršais un sātīgais ēdiens, pateicoties gatavajai…

pot

40 - 45 min

pot

2-3 pers.

Kraukšķīgo tortilju uzkodas ar siera mērci un gvakamoli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Filmu vakaram vai draugu pasākumam, šī lieliskā…

pot

20 min

Cūkgaļas cepetis ar pikanto plūmju mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis izsmalcinātais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs…

pot

1,5 - 2h

pot

5 pers.