Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" sarkanvīna mērce
460 ml
Liellopa gaļa
1-1.5 kg
Sīpols
1 gab.
Ķiploku daiviņas
6 gab.
Burkāni
2 gab.
Selerijas kāti
2 gab.
Lauru lapas
2 gab.
Timiāns
1 ēdamkarote
Krustnagliņas
3 gab.
Melnie pipari
10 graudi
Smaržīgie pipari
5 graudi
Malts kanēlis
Puse tējkarotes
Kviešu milti
1 ēdamkarote
Svaigi pētersīļi
Cukurs
1-2 tējkarotes
Eļļa cepšanai
Sviests
100 gr
Sāls, pipari
Pagatavošana
- Izmantojie lielu pannu. Uzkarsējiet eļļu un sviestu un apbrūniniet liellopa gaļas gabalu. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Kad gaļa apcepta, lieciet to sautējuma katlā.
- Sagrieziet sīpolus un sasmalciniet ķiploku daiviņas. Pēc tam apcepiet tos pannā uz lēnas uguns. Pievienojiet gaļai katlā.
- Pievienojiet gaļai arī burkānus un selerijas kātiņus. Katlā visu apkaisa ar garšvielāms, ieskaitot cukuru un sāli.
- Pievienojiet gatavo sarkanvīna mērci. Šķidrumam jāsasniedz vismaz puse no gaļas gabala augstuma. Ja šķiet, ka mērces ir maz, pievienojiet ūdeni.
- Sautējumu uz plīts karsējiet līdz vārīšanās temperatūrai 5 minūtes, lai tas pareizi uzsiltu. Tad lieciet katlu cepeškrāsnī 130 grādos un gatavojiet 4 stundas.
- Pēc 4 stundām izņemiet katlu no krāsns. Ja ir vēlme, mērci tagad var sabiezināt. Lai to izdarītu, atsevišķā traukā ielieciet dažus ēdamkarotes ar karsto mērci un pievienojiet 1 ēdamkaroti kviešu miltus. Kārtīgi izmaisiet, lai nepaliek miltu gabaliņi.
- Pēc tam mērci ielejiet atpakaļ katlā un samaisiet. Karsējiet līdz vārīšanās temperatūrai uz plīts un vāriet 2-3 minūtes līdz tā sabiezē. Karstajai mērcei pievienojiet sviesta gabaliņus un samaisiet.
- Pasniedzot gaļu, dekorējiet ar svaigiem pētersīļiem un melnajiem pipariem.
- Kā piedevas variet izmantot kartupeļus, sakņu biezeni vai svaigos salātus.