Lēni gatavota liellopa gaļa sarkanvīna mērcē

Recipe

Lēni gatavota liellopa gaļa sarkanvīna mērcē

pot

4 - 5 h

pot

7 pers.

pot

Sarežģīti

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.

Šis izsmalcinātais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs daudz vienkāršāk pagatavojams.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

"Ķekava Viegli Gardi gatavot" sarkanvīna mērce

460 ml

Liellopa gaļa

1-1.5 kg

Sīpols

1 gab.

Ķiploku daiviņas

6 gab.

Burkāni

2 gab.

Selerijas kāti

2 gab.

Lauru lapas

2 gab.

Timiāns

1 ēdamkarote

Krustnagliņas

3 gab.

Melnie pipari

10 graudi

Smaržīgie pipari

5 graudi

Malts kanēlis

Puse tējkarotes

Kviešu milti

1 ēdamkarote

Svaigi pētersīļi

Cukurs

1-2 tējkarotes

Eļļa cepšanai

Sviests

100 gr

Sāls, pipari

Pagatavošana

  • Izmantojie lielu pannu. Uzkarsējiet eļļu un sviestu un apbrūniniet liellopa gaļas gabalu. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Kad gaļa apcepta, lieciet to sautējuma katlā.
  • Sagrieziet sīpolus un sasmalciniet ķiploku daiviņas. Pēc tam apcepiet tos pannā uz lēnas uguns. Pievienojiet gaļai katlā.
  • Pievienojiet gaļai arī burkānus un selerijas kātiņus. Katlā visu apkaisa ar garšvielāms, ieskaitot cukuru un sāli.
  • Pievienojiet gatavo sarkanvīna mērci. Šķidrumam jāsasniedz vismaz puse no gaļas gabala augstuma. Ja šķiet, ka mērces ir maz, pievienojiet ūdeni.
  • Sautējumu uz plīts karsējiet līdz vārīšanās temperatūrai 5 minūtes, lai tas pareizi uzsiltu. Tad lieciet katlu cepeškrāsnī 130 grādos un gatavojiet 4 stundas.
  • Pēc 4 stundām izņemiet katlu no krāsns. Ja ir vēlme, mērci tagad var sabiezināt. Lai to izdarītu, atsevišķā traukā ielieciet dažus ēdamkarotes ar karsto mērci un pievienojiet 1 ēdamkaroti kviešu miltus. Kārtīgi izmaisiet, lai nepaliek miltu gabaliņi.
  • Pēc tam mērci ielejiet atpakaļ katlā un samaisiet. Karsējiet līdz vārīšanās temperatūrai uz plīts un vāriet 2-3 minūtes līdz tā sabiezē. Karstajai mērcei pievienojiet sviesta gabaliņus un samaisiet.
  • Pasniedzot gaļu, dekorējiet ar svaigiem pētersīļiem un melnajiem pipariem.
  • Kā piedevas variet izmantot kartupeļus, sakņu biezeni vai svaigos salātus.

Receptes

Avokado-kukurūzas zupa ar garnelēm

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Aukstā cukini zupa ar jogurtu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā vegānā zupas recepte,…

pot

30 min

pot

4 pers.

Sviesta pupiņu sautējums

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā sautējuma recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Lauku zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Baraviku gruboto

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī gardā  gruboto jeb grūbu risoto recepte,…

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Biešu zupa ar lēcām un plaucētu olu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī gardā zupas recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

60 min

pot

6 pers.

Griķi ar krēmīgo vistas mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā mērces recepte, pagatavota…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min