Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" liellopa buljons
750 ml
Burkāns
2 gab.
Kartupeļi
3 gab.
Grūbas vai putraimi
2 ēdamkarotes
Kalē kāpostu lapas
2-3 gab.
Saldēti zaļie zirnīši
150 g
Bekons
100 g
Pētersīļi, dilles
Sāls, pipari
Pagatavošana
- Uzvāriet miežu putraimus vai grūbas - pirms vārīšanas tos vajag noskalot un iemērkt aukstā ūdenī apmēram uz pusstundu. Putraimus vai grūbas variet vārīt atsevišķi vai arī uzreiz buljonā.
- Nomizojiet un sasmalciniet burkānus un kartupeļus. Pievienojiet burkānus buljonam.
- Ja jūs putraimies vai grūbas vāriet uzreiz buljonā, tad pārliecinieties, ka burkāni ir nedaudz mīksti, pirms pievienot kartupeļus. Vāriet kamēr viss mīksts.
- Sagrieziet kāpostus, noņemot kātus un ieberiet zupā.
- Visbeidzot, pievienojiet zirņus un uzreiz noņemiet katlu no karstuma.
- Garšas bagātībai, pannā apcepiet sasmalcinātu bekonu un pasniegšanas laikā pievienojiet zupai.
- Dekorējiet ar zaļumiem pēc izvēles.