Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" siera mērce
500 ml
Santa Maria tortiljas čipši ar sieru
185 g
Rīvēts siers
100 g
Marinēti halapenjo pipari
3-4 gab.
Gvakomolei
Gatavs avokado
1 gab.
Šalotes sīpols
1 gab.
Laims
1 gab.
Koriandrs
Marinēti sīpoli
Pagatavošana
- Izklājiet načos čipšus vienmērīgā kārtā uz cepešpannas papīra. Pa virsu uzlejiet pusi paciņas FoodStudio siera mērci un pārkaisiet ar rīvētu sieru.
- Sātīgākam ēdienam, pa virsu čipšiem variet uzbērt sagrieztus halapenjo piparus, malto gaļu vai sēnes.
- Ievietojiet paplāti ar čipšiem iepriekš uzkarsētā 190 grādu cepeškrāsnī un cepiet, līdz siers ir izkusis - tas prasīs dažas minūtes.
- Izņemiet no cepeškrāsns un pievienojiet atlikušās piedevas pēc garšas vēlmēm – gvakamoli, marinētus sīpolus, halapenjo piparus vai svaigus garšaugus.
- Gvakamoles pagatavošana:
- Pārgrieziet avokado uz pusēm un ar dakšiņu saspaidiet.
- Masai pievienojiet sāli, svaigus maltos piparus, sasmalcinātu koriandru un sīki sagrieztus sarkanos sīpolus.
- Pievienojiet izspiestu laima sulu un visu samaisiet.