Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
BULJONAM:
Cāļa gaļa ar kauliem - šķiņķi, spārniņi, korpuss
1 kg
Sīpols un burkāns
1 gab. no katra
Pētersīļi
1-2 zariņi
Piparu graudi
6 gab.
Smaržīgo piparu graudi
3 gab.
Baltais un brūnais cukurs
1 tējkarote no katra
Sāls pēc garšas
Ķiploki
3 daiviņas
Ponzu mērce
50 g
Vusteras mērce
15 g
Ingvers
30 g
5 piparu maisījums
1/2 tējkarotes
Čilli pulveris
1/4 tējkarotes
ZUPAI:
"Ķekava" cāļa šķiņķi bez kaula
500 g
Sāls, pipari pēc garšas
Udon nūdeles
150 g
Olas
2 gab.
Sarkanie kāposti
200 gr
Sezama sēklas
20 g
Sezama sēkļu eļļa
40 g
Dekoram - lociņi, koriandrs, svaigi čili un viens laims
Pagatavošana
- Katlā liek vistas gaļu ar kauliem. Var izmantot spārniņus, šķiņķus, arī tikai korpusus vai mugurkaulu. Visu aplej ar 23 l ūdens, pievieno veselu sīpolu, burkānu, lauru lapas, pētersīļus, melno piparu graudus, smaržīgos piparus, 1 tējkaroti cukura un sāli pēc garšas. Kad ūdens uzvārās, noputo pelēkās putas un turpina vārīt uz lēnas uguns vēl vismaz stundu, vēlams divas, līdz gaļa atdalījusies no kauliem un buljons biezs un taukains.
- Gatavajam buljonam pievieno ponzu mērci, smalki sagrieztus ķiplokus un ingveru, Vusteras mērci, cukuru un garšvielas. Uzvāra, samazina uguni un atstāj uz 20 minūtēm. Nokāš un pievieno sāli vai cukuru pēc garšas.
- Nūdeles izvāra sālsūdenī, nokāš, noskalo zem auksta ūdens un viegli apslaka ar olīveļļu.
- Sarkano kāpostu sagriež plānās šķēlēs. Pievieno sezama sēklu eļļu, sezama sēklas, šķipsnu sāls un viegli saspiež.
- Lokus, čili un koriandru smalki sagriež.
- Vistu šķiņķus apber ar sāli un pipariem, liek sakarsētā pannā ar olīveļļu un cep 5 minūtes no katras puses. Noņem no pannas un sagriež plānās šķēlēs.
- Olas liek katlā ar vārošu ūdeni, vāra 6 minūtes, tad nokāš un atdzesē aukstā ūdenī. Nomizo un sagriež uz pusēm.
- Bļodās liek nūdeles, kāpostus, vistu šķiņķus, olu. Pārlej ar karstu buljonu.
- Dekorē ar zaļumiem un laima šķēlīti.