Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Atkauloti vistas šķiņķīši bez ādas
2 gab
Kraijs
1,5 ēdamkarotes
Laims
1 gab
Medus
1 ēdamkarote
Olīveļla
2 ēdamkarotes
Bezpiedevu jogurs
50 ml
Sāls
pēc garšas
Svaigs rīvēts ingvers
Sauja kindzas
Pāris salātlapas
Tomāts sagriezts ripiņās
1 gab
Sarkanais sīpols sagriezts ripiņās
1 gab
Apgrauzdētas tostermaizes šķēles
4 gab
Pagatavošana
- Vistas sķiņķīšus liek bļodā, pievieno 1 karoti eļļas, 1 karoti karija, sulu no pus laima, 1 ēdamkaroti medus un sāli pēc garšas.
- Visu samaisa kopā, ļauj garšām 30 minūtes savilkties.
- Pannā sakarsē eļļu un gaļu no abām pusēm apcep zeltainu.
- Otrā bļodiņā sajauc mērcei jogurtu, ½ ēdamkaroti karija, 1 ēdamkaroti medus, sakapātu kindzu un otru pusīti laima sulas.
- Sagriež tomātu, sarkano sīpolu.
- Gatavo sviestmaizes - uz maizes šķēles liekot nedaudz mērces, tad salātlapu, tomātu, sīpolu, gaļu, vēlreiz mērci un otru tostermaizes šķēli pa virsu.
- Gatavo gudri - ja no iepriekšējās maltītes palikusi neapēsta vistas fileja vai šķiņķi, to var izmantot sviestmaižu pagatavošanā.