Karija vistas sviestmaizes

Recipe

Karija vistas sviestmaizes

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

pot

Vidēji

https://youtu.be/vQknqudsv-8

Sastāvdaļas

Atkauloti vistas šķiņķīši bez ādas

2 gab

Kraijs

1,5 ēdamkarotes

Laims

1 gab

Medus

1 ēdamkarote

Olīveļla

2 ēdamkarotes

Bezpiedevu jogurs

50 ml

Sāls

pēc garšas

Svaigs rīvēts ingvers

Sauja kindzas

Pāris salātlapas

Tomāts sagriezts ripiņās

1 gab

Sarkanais sīpols sagriezts ripiņās

1 gab

Apgrauzdētas tostermaizes šķēles

4 gab

Pagatavošana

  • Vistas sķiņķīšus liek bļodā, pievieno 1 karoti eļļas, 1 karoti karija, sulu no pus laima, 1 ēdamkaroti medus un sāli pēc garšas.
  • Visu samaisa kopā, ļauj garšām 30 minūtes savilkties.
  • Pannā sakarsē eļļu un gaļu no abām pusēm apcep zeltainu.
  • Otrā bļodiņā sajauc mērcei jogurtu, ½ ēdamkaroti karija, 1 ēdamkaroti medus, sakapātu kindzu un otru pusīti laima sulas.
  • Sagriež tomātu, sarkano sīpolu.
  • Gatavo sviestmaizes - uz maizes šķēles liekot nedaudz mērces, tad salātlapu, tomātu, sīpolu, gaļu, vēlreiz mērci un otru tostermaizes šķēli pa virsu.
  • Gatavo gudri - ja no iepriekšējās maltītes palikusi neapēsta vistas fileja vai šķiņķi, to var izmantot sviestmaižu pagatavošanā.

Receptes

Vienas pannas pasta ar vistu un vistas buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.  Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot…

pot

15 min

pot

4 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa šķiņķa šašliks taizemiešu marinādē

Izmēģini jaunu šašlika marinādi austrumu noskaņās.

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa šķiņķu tītenīši

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

15 min

pot

8 pers.

Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns.…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Mango vistas

Pasniedz kopā ar basmati rīsiem un mērci.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļu šķiņķi ar brūnajiem šampinjoniem

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa šķiņķīši krējuma mērcē

Vienkārša recepte ikdienas vakariņām.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.