Karija un laima zupa ar vistu

Recipe

Karija un laima zupa ar vistu

pot

30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Pikanta zupa austrumniecisko garšu cienītājiem.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Svaiga cāļa fileja

0.5 kg

Dārzeņu vai gaļas buljons

500 ml

Kokosriekstu piens

400 ml

Svaigi vai sasaldēti zaļie zirnīši

400 gr

Sīpols

1

Kartupeļu ciete

1 ēdamkarote

Pētersīļi

Neliela buntīte

Rīvēts ingvers bez mizas

1 ēdamkarote

Karija pulveris

2 tējkarotes

Laims

1

Sāls, asās paprikas pulveris, pipari

Pagatavošana

  • Cāļa filejas no visām pusēm ierīvē ar maltiem melnajiem pipariem, sāli un asās paprikas pulveri, cep uz pannas sakarsētā eļļā katru pusi 6–7 minūtes, līdz fileja gatava.
  • Pagatavo zupu. Vispirms katliņā sakarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno kokosriekstu pienu, buljonu, karija pulveri, zaļos zirnīšus un vāra 4 minūtes.
  • Zupā iemaisa sīki sakapātus pētersīļus, no laima norīvētu miziņu, no laima augļa izspiestu sulu, sarīvētu ingveru un kartupeļu cieti, kas iepriekš sajaukta ar 60 ml vēsa ūdens.
  • Zupu karsē, līdz tā sabiezējusi, tad iemaisa sāli pēc garšas, noņem no plīts, lej bļodiņās un pasniedz ar šķēlītēs sagrieztu cāļa fileju.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.