Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Svaiga cāļa fileja
0.5 kg
Dārzeņu vai gaļas buljons
500 ml
Kokosriekstu piens
400 ml
Svaigi vai sasaldēti zaļie zirnīši
400 gr
Sīpols
1
Kartupeļu ciete
1 ēdamkarote
Pētersīļi
Neliela buntīte
Rīvēts ingvers bez mizas
1 ēdamkarote
Karija pulveris
2 tējkarotes
Laims
1
Sāls, asās paprikas pulveris, pipari
Pagatavošana
- Cāļa filejas no visām pusēm ierīvē ar maltiem melnajiem pipariem, sāli un asās paprikas pulveri, cep uz pannas sakarsētā eļļā katru pusi 6–7 minūtes, līdz fileja gatava.
- Pagatavo zupu. Vispirms katliņā sakarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno kokosriekstu pienu, buljonu, karija pulveri, zaļos zirnīšus un vāra 4 minūtes.
- Zupā iemaisa sīki sakapātus pētersīļus, no laima norīvētu miziņu, no laima augļa izspiestu sulu, sarīvētu ingveru un kartupeļu cieti, kas iepriekš sajaukta ar 60 ml vēsa ūdens.
- Zupu karsē, līdz tā sabiezējusi, tad iemaisa sāli pēc garšas, noņem no plīts, lej bļodiņās un pasniedz ar šķēlītēs sagrieztu cāļa fileju.