Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

Recipe

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

2 gab

Jogurts bez piedevām

100 g

Kajēnas pipari

1/2 tējkarote

Sāls

pēc garšas

Ķiploks

divas daiviņas

Citrona sula

no puscitrona

Ķiršu tomātiņi

200 g

Medus

2 ēdamkarotes

Pētersīļi

sauja

Olīveļļa

ēdamkarote

Klāt pasniegšanai tvaicēti dārzeņi vai rīsi

Pagatavošana

  • Bļodiņā sajauc jogurtu, medu, sāli, kajēnas piparus, sulu no ½ citrona un 2 sakapātas ķiploku daiviņas.
  • Mērcē liek vistas filejas, apvārta un atstāj uz 1 h garšām sajaukties.
  • Otrā bļodā sajauc uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, medu, pētersīļus, olīveļļu un sāli.
  • Uz cepešpannas izveido 3 folijas laiviņas, divās liek vistas filejas, vienā – tomātiņus.
  • Visu cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā 20 minūtes.
  • Pasniedz šķēlēs sagrieztu fileju, pārlietu ar tomātiem, klāt servējot rīsus vai tvaicētus dārzeņus.

Receptes

Cāļa filejas nageti

Gards ēdiens, kuru ar patiesu prieku izgaršos paši mazākie (un ne tikai)! Nageti – no…

pot

30 min

Vistas klimpu zupa

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.