Grilēts hotdogs ar avenēs marinētu cāļa fileju

Recipe

Grilēts hotdogs ar avenēs marinētu cāļa fileju

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Ogas un gaļa sader kā cimdiņš ar roku. Ogu dabiskais skābums lieliski iemarinē gaļu, bet saldums dod patīkamas garšu notis.

Hotdogu tipa maizītes nav pārāk izplatītas grila pasākumos, bet varbūt jādod tām iespēja – tās ir ērtas un ne mazāk garšīgas kā burgeri.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Hotdogu maizītes

4

Cāļa fileja

2

Apelsīni

2

Medus

2 ēdamkarotes

Sarkanie sīpoli

2

Sviests

30 gr

Svaigas avenes

400 gr

Brūnais cukurs

2 ēdamkarotes

Balzāmetiķis

3 ēdamkarotes

Bazilika lapiņas

10

Sāls

1 tējkarote

Pagatavošana

  • Apelsīniem norīvē miziņu un atliek malā.
  • Iemarinē vistas filejas, pagatavojot marinādi no 200 g saspaidītu aveņu, abu apelsīnu sulas, sāls un medus. Atstāj iemarinēties uz 45 minūtēm.
  • Pagatavo karamelizētus sīpolus. Sīpolus sagriež smalkos pusrinķišos. Pannā izkausē sviestu un uz ļoti lēnas uguns karamelizē sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pēc 10 minūšu karamelizēšanas pievieno brūno cukuru, avenes un balzametiķi, turpina karsēt vēl 5 minūtes un noņem no karstuma.
  • Vistas filejas grilē 7 minūtes no katras puses. Noņem no grila un sagriež plānās šķēlītēs..
  • Hotdogu maizītes vertikāli iegriež un liek apgrauzdēties uz grila.
  • Maizītēs pilda sagatavotos aveņu sīpolus, vistas filejas šķēlītes, bazilika lapiņas un apelsīna miziņas. Pasniedz un ēd karstus.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.