Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Hotdogu maizītes
4
Cāļa fileja
2
Apelsīni
2
Medus
2 ēdamkarotes
Sarkanie sīpoli
2
Sviests
30 g
Svaigas avenes
400 g
Brūnais cukurs
2 ēdamkarotes
Balzāmetiķis
3 ēdamkarotes
Bazilika lapiņas
10
Sāls
1 tējkarote
Pagatavošana
- Apelsīniem norīvē miziņu un atliek malā.
- Iemarinē vistas filejas, pagatavojot marinādi no 200 g saspaidītu aveņu, abu apelsīnu sulas, sāls un medus. Atstāj iemarinēties uz 45 minūtēm.
- Pagatavo karamelizētus sīpolus. Sīpolus sagriež smalkos pusrinķišos. Pannā izkausē sviestu un uz ļoti lēnas uguns karamelizē sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pēc 10 minūšu karamelizēšanas pievieno brūno cukuru, avenes un balzametiķi, turpina karsēt vēl 5 minūtes un noņem no karstuma.
- Vistas filejas grilē 7 minūtes no katras puses. Noņem no grila un sagriež plānās šķēlītēs..
- Hotdogu maizītes vertikāli iegriež un liek apgrauzdēties uz grila.
- Maizītēs pilda sagatavotos aveņu sīpolus, vistas filejas šķēlītes, bazilika lapiņas un apelsīna miziņas. Pasniedz un ēd karstus.